Krampol politikům: Chytit za držku, kopnout do prdele a vyhodit. Hovada

Herec a moderátor Jiří Krampol si ohledně hodnocení současné situace v politice, byznysu a jejich propojení servítky nebere. On, jako zasloužilý umělec, si prý za film vydělá stěží na špatné kolo. Zatímco leckterý 23letý manažer, který třeba ani nemá maturitu, bere milionové odměny.

Přijde. Zkurví to a posere
“Někdo přijde do nějakého podniku, všechno to zkurví, posere to ze všech stran, že se to tam celé hroutí a oni mu na odchodnou ještě dají zlatý padák v podobě milionů,” popsal rozhořčený Krampol ParlamentnímListům.cz praktiky, které podle něj panují v české společnosti. On, coby dlouholetý umělec, si prý sice vydělá na činži, dovolenou i slušné jídlo, že by se topil v penězích ale říct nemůže.

Honorář ani na motorku
“Třeba za film Bastardi II jsem dostal částku, za kterou už si nekoupím ani motorku, možná tak špatné kolo. Leckteří umělci dostávají honoráře jako dělníci ve fabrice,” postěžoval si herec, který se v posledních letech proslavil zejména jako moderátor pořadu Nikdo není dokonalý.

I jemu, stejně jako řadě Čechů, tak zejména v souvislosti s kroky vlády Petra Nečase (ODS), která se zaklíná tím, že si kvůli ekonomické krizi musíme utahovat opasky, vadí astronomické odměny úředníkům na ministerstvech. Sama vláda ale káže vodu a pije víno. Je to patrné zejména ze statisícových odměn, které její členové udělují svým podřízeným nebo šéfům podniků typu ČD Cargo.

Hovada. Chytit za držku a kopnout do prdele
“Tyhle hovada je potřeba chytit za držku, kopnout do prdele a vyhodit z okna,” doporučil Krampol s tím, že se nestydí za názor, že v tomto ohledu je nyní život v takzvané demokracii horší než za komunismu.

“Manažerem u nás může být snad kdokoliv. A takovýhle kreténi dostanou na odchodnou 30 milionů. To by mě zajímalo, kdo z těch nahoře tomuhle dá razítko,” rozhořčil se Krampol na reprezentanty české vlády a politiky. Ten by se s osobami, které jsou do vysokých funkcí státních, ale i soukromých podniků dosazováni lobbisticky, bez ohledu na svou kvalifikaci či praxi, rozhodně nepáral.

Herec si zanadával ale i na mediální scénu. Má prý špatné zkušenosti zejména s bulvárními, ale i dalšími novináři. A není divu. “Jednu televizi tady vede Rumun, druhou Litevec, o tisku rozhoduje Němec, zlý hovado, který naočkovalo novináře, aby psali jen špatné věci,” ulevil si Krampol s tím, že on, stejně jako další umělci, už se často bojí s médii byť jen hovořit.

zdroj: parlamentnlisty.cz

Přejít nahoru