Německá komisařka: Migrace je pro nás obohacením a nutností. Migranti musí u nás cítit v bezpečí

Napriek tomu, že Nemecko má s migráciou obrovské problémy, stále sa nájdu slniečkari, ktorí budú tvrdiť presný opak. O to horšie, keď sa tieto hlasy ozývajú z najvyšších politických funkcií.

Nemecká komisárka pre integráciu Annette Widmann-Mauzová z Merkelovej vládnej strany CDU, vyhlásila, že migranti sú veľkým prínosom pre spoločnosť :

„Je dôležité, aby sme jasne povedali, že rozmanitosť je nevyhnutná a dôležitá, môže byť pre nás obohatením, že nevnímame ľudí, ktorí majú rôzne náboženstvá a rôzny pôvod, ako hrozbu, ale ako spoluobčanov. Pre našu krajinu sú veľkou výhodou a preto to musíme každý deň pripomínať,“ uviedla a dodala, že mnohí z nich sa v Nemecku „necítia  bezpečne a preto im musíme poskytnúť pomoc, ktorú potrebujú,“ povedala Widmann-Mauzová. Informuje portál Jungefreiheit

Na tento účel preto táto politička z CDU zriadila asistenčnú linku, „aby migranti, ktorí zažívajú rasizmus v každodennom živote, a ktorí sa cítia byť ohrození, dostali kvalifikovanú pomoc“.

Nuž, takáto linka by sa skôr zišla pre domácich Nemcov, ktorí sú často sami ohrozovaní spomínanými imigrantmi. Spomeňme si len na silvestrovské noci, keď boli Nemecké ženy húfne sexuálne napádané migrantmi. V Nemecku sú tiež vytvárané tzv. no-go zóny, kde sa domáci Nemci najmä v noci neodvážia ani vkročiť.

Komisárka pre integráciu tiež skritizovala niektorých politikov za to, že údajne strašia migrantmi a považujú ich za príčinu všetkých problémov. Takéto vyjadrenia podľa nej vytvárajú zlú náladu v spoločnosti voči migrantom: „Musíme mať veľmi citlivý jazyk,“ povedala a dodala:

„Migrácia je nevyhnutná a je to skutočnosť, preto musíme urobiť všetko pre to, aby to viedlo k dobrému spolunažívaniu.“

Nemecko tiež plánuje zriadiť „nezávislú expertnú skupinu pre islamofóbiu“. Bude to fungovať ako podobné orgány, ktoré už sú v Nemecku zriadené a venujú sa primárne antisemitizmu. Úlohou expertnej skupiny bude podrobne analyzovať prejavy nepriateľstva voči moslimom a islamu.

Přejít nahoru