Strašit lidi příběhy agónie! Obří skandál Merkelové se provalil

Učitele ze švýcarské Univerzity v Lauanne Otto Kölbla povolal k práci na analýze pro posouzení, přípravu a přijetí rozhodnutí o opatřeních a jejich účincích státní tajemník na spolkovém ministerstvu vnitra Markus Kerber. Ten hledal odborníky, kteří by byli schopní plánovat další opatření preventivní a represivní povahy.

Kölbl je přitom vášnivým zastáncem vůdce čínské komunistické revoluce Mao Ce-tunga. A rozhodně není ani epidemiolog či virolog, ale naopak je znám právě svými pochvalnými texty o poslání intelektuálů „čistit toalety“ právě během éry Mao Ce-tunga.

Kölblovo zaměření přitom mohlo hrát roli ve výběru do kruhu poradců. Mimo jiné také sepsal článek „Učení se od Wu-chanu – neexistuje jiná alternativa, jak zadržet virus“, kdy spolu s politologem Maximilianem Mayerem volal po nejpřísnějších omezeních.

Kölbl mimo jiné také vyzýval k popisování hrozivých příběhů vážně nemocných lidí, kteří byli odmítnuti v nemocnici a zemřeli doma v agónii, lapaje po dechu.

Dokument však podle všeho kancléřku Angelu Merkelovou příliš neoslovil, ta chtěla apelovat na vlastní odpovědnost lidí. Poradní tým tak byl rozpuštěn, Kölbl se vrátil na své působiště na univerzitě.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru