Bartoš cítí krev a Babiše chce svrhnout po svém! Ten ho srazil jednou větou

„Jako první krok se pokusíme vyvolat předčasné volby hned poté, co Senát schválí volební zákon a ten bude podepsán prezidentem. Podle nás je to jediná správná možnost, která umožní znovu rozdat politické karty,“ uvedl Bartoš. Pokud by Sněmovna hlasovala o nedůvěře vládě, koalice Pirátů a STAN by kabinet nepodpořila, rozpuštění komory a nové volby ale pokládá za vhodnější.

Pirátskou stranu kritizoval stejně jako Babiš vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Komunisté a hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) chtějí o budoucnosti jednat nejdříve po schválení volebního zákona, SPD se podle předsedy Tomia Okamury předčasných voleb nebojí.

„Nevím, já si neumím představit, jak tito lidé chtějí řídit naši zemi,“ řekl Babiš ve sněmovně v reakci na plán Pirátů. Hamáček kritizoval, že vládní špičky poslední dva týdny kvůli vyhrocené diplomatické situaci mezi ČR a Ruskem nespí, ale od Bartoše nezaznamenal nějakou zvláštní aktivitu.

„Chápu, že opozice dělá svou práci, ale pokud chtějí Piráti přijít s takovouto výzvou, tak to také znamená, že jsou připraveni jít do voleb a převzít odpovědnost za tento stát,“ řekl Hamáček. Zajímalo by ho, kde byl v posledních dnech Bartoš, pokud chce být premiérem. „Nezaznamenal jsem žádnou horečnou politickou aktivitu, která by ukazovala, co děláme špatně a co on by dělal lépe,“ konstatoval.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru