Novotný šílí od zlosti! “Mlátit je všechny pendrekem, vrazi!”

Slunečné počasí v posledních dnech vylákalo celou řadu obyvatel Prahy ven. Mnoho z nich se začalo seskupovat na veřejných místech, jako jsou parky, Hostivařská přehrada či náplavka. Již jsme psali o raziích, které v posledních dnech v Praze proběhly. Ty se konaly z důvodu, že mnoho lidí porušovalo vládní opatření o zákazu shlukování, neměli nasazenou ochranu dýchacích cest, popřípadě mnoho z nich pilo na veřejnosti alkohol.

„Nejdříve městská, která dorazila údajně okolo deváté hodiny večerní a upozorňovala bavící se na to, že porušují vládní nařízení pitím alkoholu, přítomností venku po 21. hodině a také absencí ochrany úst a nosu. Někteří se odebrali domů, jiní zůstali. Zůstavší začala řešit speciální pořádková jednotka, která kontrolovala totožnost a také upozorňovala, aby lidé nosili ochranu dýchacích cest,“ psali jsme.

„Prakticky celé odpoledne řešili pražští policisté desítky oznámení o porušování vládních nařízení, ať už to byla nějaká hromadná posezení či otevřené restaurace. Večer pak vyrazili na náplavku, kde se nacházely stovky lidí,“ řekla serveru mluvčí policie Eva Kropáčová. Nebyla to ovšem jen náplavka, kam policisté jeli řešit občany porušující vládní nařízení. Dle Týdeníku Policie zasahovali policisté i v Žižkovských zahrádkách, kde se také údajně „shlukovali lidé“.

Našli se i takoví veřejní činitelé, kteří by se nebáli použít na porušující občany násilí. Jedním z nich byl například starosta Řeporyjí a člen ODS Pavel Novotný. Ten reagoval na novináře Českého rozhlasu Jiřího Štefla, který psal o tom, že policie ve středu večer dorazila. Ten radil lidem, že klidně mohou jít ven, ale vyzval je, aby alespoň měli nasazené roušky a nepili alkohol na veřejnosti. „Jsou to debilové a Policie se s nimi (je to jen můj osobní názor) moc maže. Ta bezohlednost je nekonečná,“ napsal známý politik ODS. “Mlátit celou náplavku pendrekem. Vrazi,” doplnil.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru