Šmírácká fraška: Pokus o české 11. září. O nás v tom jde jen okrajově. Pátá kolona není jednotná? Babiš políbil prsten a kličkuje. Německo má problém. Nečasův efekt? Válka už začala. A tu anekdotu o Bidenovi znáte?

Rusko nám vyhodilo do povětří muničák ve Vrběticích! Sice už před sedmi lety, ale přišlo se na to až teď. Je samozřejmě pouhou shodou okolností, že právě ve chvíli, kdy se mezinárodní napětí stupňuje na samu mez. Kdy Západ – především Spojené státy po státním převratu skrze volební podvod – nezakrytě vyhrožují Rusku válkou. Kdy vrcholí Operace Covid-19, kterou Západ vyvolal a zjevně prohrál. Kdy u nás stejně tak vrcholí snaha Páté kolony torpédovat účast ruských firem na dostavbě jaderné elektrárny Dukovany (potažmo Temelín). Kdy lžiprezident Biden označí Vladimíra Putina za „zabijáka“. Kdy se blíží vojenské cvičení NATO na ruských hranicích – největší od poslední („jen“ studené) války.

„Na základě jednoznačných důkazů, získaných vyšetřováním našich bezpečnostních složek, musím konstatovat, že existuje důvodné podezření o zapojení důstojníků ruské vojenské zpravodajské služby GRU, jednotky 29155, do výbuchů muničních skladů v areálu Vrbětice v roce 2014,“ sdělil dramaticky v sobotu večer premiér Babiš (a k tomu významně koulel očima ministr vnitra Hamáček). Britsko-americký agent v čele našich „tajných“, Michal Koudelka jim sice toto „sladké tajemství“ sdělil (jak se vzápětí provalilo) už před pár dny, ale ČT kvůli tomu přerušila zpravodajství ve tři čtvrti na osm, kdy oba vystoupili na divadelní „mimořádné tiskovce“.

Co si z toho má šokovaný občan odnést? Kam celá toto primitivně připravená provokace vede? A hlavně – komu slouží? A v čem?

Šmírácké reprízy
Má to být naše 11. září. Dříve či později se uskutečnit muselo. V tomhle je CIA důsledná a vždycky stejná. Není-li obyvatelstvo „spřátelené kolonie“ válce nakloněno, přijde „operace pod falešnou vlajkou“. Vždycky. A nikdy se konstruktéři ani příliš nenamáhají, aby konspirace neměla slabá a hluchá místa. Však ona to média zvládnou. A významná (zpitomělá) část veřejnosti uvěří: Lež o zbraních hromadného ničení v Iráku. Puč na Ukrajině za pět miliard dolarů. Lybie a Kaddáfí. Islámský stát a Sýrie. Skripal a novičok. Teď na sedm let „zapomenutý“ muničák u nás.

Po čtyřleté trumpovské pauze se válečnická smečka globalistů nyní snaží dohnat zdržení. Však také agent Koudelka nedostal v jejím sídle v Langley jen tak její nejvyšší vyznamenání. Ovšem za účasti premiéra Babiše, který zde rovněž „políbil prsten“ výměnou za ochranu v jeho (stejně absurdních) trestních kauzách. Jenže kdo jednou před satanem poklekne, už nikdy nemá na vybranou. On se mu v jednu chvíli ozve a zamává „smlouvou“.

Během prezidentování Donalda Trumpa to příliš nehrozilo. Ten sice rovněž dělal na Rusko bububu, ale jen potud, aby se tak bránil bolševické mánii krvavé Hillary a její „demokratické“ strany, která po prohraných volbách 2016 spustila reprízu mccarthismu (všude jsou ruští špióni). Teprve po Trumpově odstranění to opět rozjeli naplno. Problém je v tom, že Německu a ostatním evropským mocnostem – s výjimkou Velké Británie – se do války s Ruskem příliš nechce. A „vzpurné“ střední Evropě – tradičně s výjimkou Polska – už vůbec ne. Tak spustili jako obvykle americky přepísknutou operaci pod falešnou vlajkou. Tentokrát zcela virtuální, protože k „teroristickému činu“ mělo dojít už před sedmi roky.

Důkazy a la Hollywood
Příznačný je už sám slovník. Zatímco o aktuálním izraelském útoku na jaderná zařízení Íránu (který Izrael nepopírá) se hovoří výhradně jako o „sabotáži“, tady už média a politici kavárny oddané Washingtonu mluví rovnou o „státním terorismu“. Že muniční sklad patřil soukromé firmě už vůbec zmizelo v divadelním propadlišti bouřící propagandy. Ale to je jen pěna na povrchu. Daleko zajímavější bude další průběh inscenace, který se od předchozích musí přece jen v něčem lišit. Třeba v tom, že vláda se překvapivě usnese, že odtajní „důkazy“.

Dramaturgové a režiséři celé provokace totiž měli celé roky na to je vyrobit. Uvědomovali si, že tentokrát nebude možné utajit je s odvoláním na „státní tajemství“. Tohle je přece jen hlavně zaměřeno na veřejnost – a ta (alespoň v nějaké části) tomu šmíráckému kusu musí uvěřit. Podle toho, co okamžitě pustili do médií (jako obvykle navzdory tomu, že zatím o „utajované skutečnosti“ jde), budou nám ukazovat záznamy z kamer. Uvidíme tváře dvou Rusů – údajných agentů-popravčích – kteří čtyři roky po explozi ve Vrběticích prý otrávili novičokem v Británii double-agenta Skripala a jeho dceru (ty už jsme poté, co posloužili, nikdy neviděli a neuvidíme).

Nebylo tedy třeba ani nic horečně vymýšlet. Prostě se vzal hollywoodský „snímek“ vyrobený v Británii a předělal se ve „střižně“ na Vrbětice. Současná obrazová technika umožňuje, aby klidně i mluvili. To asi by ale bylo příliš, takže je pouze uvidíme. A protože zbrojařská firma tehdy právě připravovala expedici (přes bulharského prostředníka) zbraní na pučisty ovládnutou Ukrajinu a na syrské bojiště, je to přece jasné: Rusové chtěli zabránit, aby se zbraně dostaly k pučistům vraždícím právě na Donbasu jejich spoluobčany. A vybuchlo to dřív, než mělo. Protože jsou to (na rozdíl od českých tajných služeb) moulové a čučkaři. A tak si ani nevšimli, že skutečné zbraně proudí na Ukrajinu z USA a Británie přes Polsko v nekonečných vlacích, kdežto naše vyčvachtané haraburdí je zaujalo. No čučkaři!

Reakce
Celá legenda stojí na tom, že při „náhodném“ zpětném prověřování dávno zapomenutého maléru v muničáku si prý „někdo chytrý povšiml“ na kamerových záznamech dvou tváří, „které už někde viděl“. Tohle by neprošlo ani v nejhorším béčkovém filmu. Leč to je úplně jedno. Tady nejde o to, jak šmírácká je legenda, ale jak ji média prosadí coby interpretaci. On také přece nikdo netvrdí, že to tak bylo (totéž u Skripalů či při sestřeleném letadle nad Ukrajinou). Je to jen „důvodné podezření“. Právě takové „důvodné podezření“ na Saddámovy „zbraně hromadného ničení“ obhajovaly Spojené státy před invazí do Iráku. Že se po létech „důvodné podezření“ nepotvrdí? Kdo si na to po válce vzpomene?

Ano, to slovo sem patří. Nic jiného než válka to není. Zatím balancuje na hraně studené a horké. A toto je další krok k jejímu rychlému ohřátí. Domnívat se, že jde snad o naše Dukovany, Temelín či dokonce o vakcínu Sputnik V je mírně řečeno naivní. Jistě, to je žádoucí sekundární zisk, ale nikoli pravá příčina. Kvůli tomu se takto nebezpečné hry nerozehrávají. K tomu stačí místní Pátá kolona rusofobů (Velký Fiala, Tchajwanec Vystrčil, Kalouskova Pekarová, lidovec Bartošek a jejich klony). Hledejme tam, odkud přišly první „schvalující reakce“ na okamžité vyhoštění osmnácti ruských diplomatů: z prvních tří to byly USA a Británie. Ti nemuseli nic zpracovávat, byli připravení. Německo a spol. ještě váhají. Samozřejmě vědí, o co jde, a proto se nechtějí ukvapit. Jasně, že se nakonec přidají, leč – v tom je háček právě!

Jde o víc
Z jejich hlediska jde především o dostavbu plynovodu Nord Stream 2. Spojené státy udělají cokoli, aby jeho zprovoznění zabránily. Aby Evropu učinily závislou na jejich drahém a mizerném „břidlicovém“ plynu. Všechno ostatní už v kovidové předehře války prohrály (Rusko, Čínu na místě prvním), zbývá jim Evropa – tedy Německo. Je až komicky přesné, jak to lze „odečíst“. Podívejme se na první bouřlivé reakce washingtonské části Páté kolony (ODS, TOP, lidovci) a porovnejme je s částí druhou. Té dominují Piráti (kompletně řízení a placení z Německa). A ti jsou ve výrocích podivuhodně „opatrní“. Ještě nevědí, jak se k tomu jejich protektoři postaví – a nechtějí se „předhodit“.

Německo s tím má hlavní problém. Především na něj tento „direkt“ míří. Okamžité výzvy Babiše a Hamáčka k projednání celé věci v NATO a v Bruselu jsou logické. Soudruzi tak od sebe odstrkují nutnost dalších reakcí a „rázných kroků“ (které tak chválí agent Koudelka). Rusko zůstává klidné. Připravuje se intenzivně na hlavní část provokace, kterou bude květnové „cvičení“ NATO u jeho hranic (jež se může jakoukoli „chybou“ okamžitě zvrtnout v horkou válku). Bosporem proplouvají jeho válečné lodě – a brzy tudy pojedou i ty britské, jak „shodou okolností“ právě oznámil Londýn. Američané zatím raději svá avizovaná plavidla do Černého moře neposílají, protože si uvědomují, že některé kroky již nelze vzít zpět. O to je to vážnější.

Nečasův efekt
O nás v tom všem jde až na posledním místě. Že u nás mají být na podzim volby, neví kromě nás nikdo na světě (právě tak jako my logicky nevíme o jejich „dramatických“ volbách – snad s výjimkou USA a Slovenska). Ostatně vůbec není jasné, jaký – a zda vůbec nějaký – vliv to na ně bude mít. Jediné, o čem v druhém plánu šlo, je dostavba jaderných elektráren. To samozřejmě CIA po krachu výstavby „radaru“ na našem území zajímá. Pro případ, že válka nebude (respektive podaří se její horkou fázi odsunout, protože Spojené státy na ni ve skutečnosti nejsou připravené), chtějí mít u nás svou vojenskou základnu. Byť nevelkou, ale nějakou.

Westinghouse sice jaderky už nestaví (v podstatě zkrachoval), ale mohl by to zařídit subdodávkou (klidně třeba i s Rosatomem). Ale američtí vojáci by zde pak „střežili její bezpečnost“. Před čím? No třeba před teroristickými útoky jako byl ten ve Vrběticích. A v tomto smyslu dostal agent Koudelka rozkaz k akci logicky právě teď. Šlo o známý „Nečasův efekt“. Připomeňme, že puč, kterému politicky (a lidsky) Petr Nečas podlehl, odstartoval jeho sebevražedný výrok o tom, že Temelín (teď jde o Dukovany, ale to je lhostejné) se dostaví na základě „férového tendru“. V případě rovné soutěže ovšem musejí samozřejmě vyhrát Rusové, a Westinghouse si ani neškrtne.

O férovém tendru promluvil Nečas jako předseda vlády (neveřejně) v Moskvě – a do pár dnů již nebyl premiérem. Teď se situace v malém zopakovala, když místopředseda vlády a ministr průmyslu Karel Havlíček navzdory bubnové palbě Páté kolony prohlásil, že část zadání tendru dostanou všichni zájemci (kromě Číny). Babiš si dal záležet na tom, aby to nebyl on, kdo to řekne – protože kličkuje mezi Skyllou CIA a Charybdou Hradu.

Tohle bezpochyby znamenalo, že Koudelka dostal příkaz zmáčknout červený knoflík. Učinil tak jen pár hodin před Hamáčkovou cestou do Moskvy, kde by na Dukovany určitě přišla řeč mnohem spíše, než na avizovaný „přednákup“ Sputniku. Nečasův efekt tedy tentokrát zafungoval trochu jinak. Protože Babiš přece „s cestou nesouhlasil“ – takže by byl z obliga. Nota bene patří mezi chráněnce CIA (jak se s tímhle popasuje Pátá kolona je její věc) – a podle reakce prezidenta Zemana nemohl udělat, než to, co udělal (přesto mu to spočítá).

Co dál?
Už toho moc není. Teď se bude vše jen válcovat, protože už není o čem hrát. Dukovany ani Temelín to nejsou. O jejich osudu by měla rozhodnout až příští vláda, ale skoro se lze vsadit, že nerozhodne. Jaderky umí stavět (a v celém světě staví) v podstatě jenom Rusko – a to při udržování stálého vysokého mezinárodního napětí nedostane patrně šanci. Ostatně elektřinu z jádra sice nutně potřebujeme, ale pouze za situace, že bychom chtěli prosperovat. A to po Velkém resetu v Evropě nehrozí. Plánovaný úpadek průmyslu a životní úrovně v důsledku unijního „zeleného údělu“ elektřinu nepotřebuje.

Prožijeme teď pár týdnů vzrušených „speciálů“ ČT, kde si bude (nejspíš marně) dělat předvolební kampaň část Páté kolony – té tzv. washingtonské. Její druhá část (Piráti ve STANu) vyčká na „umírněnou reakci“ Německa – a tu bude kopírovat. Efekt rozhodně úspěšnější, než potrhlí „válečníci“ Pekarová, Bartošek, Fiala (mířící do zapomnění).

Rozumný postoj bude demonstrovat ponejvíce Okamura, který konzistentně sleduje české národní zájmy, takže ví, že tohle jde kompletně proti nim. Jeho první televizní reakce („Probíhá souboj mezi mocnostmi, a my bychom nebyli rádi, kdyby Česká republika byla do takových soubojů zatahována,“) o tom svědčí nad jiné přesvědčivě.

Babiš bude dál kličkovat podle toho, co Skylla a Charybda. O „mrtvém“ Hamáčkovi zbytečné ztrácet jediné slovo.

A to, oč doopravdy jde? Češi jsou nenapravitelní. Na internetu již koluje vtip, který možná nejlépe vyjadřuje absurditu katastrofy:

Joe Biden a jeho generálové vedou v Pentagonu diskusi a nemůžou se shodnout, jaká je nejvhodnější doba pro přepadení Ruska. Nakonec se rozhodnou zeptat Francouzů: Kdy je nejlepší přepadnout Rusko?

Francouzi odpovídají: Nevíme, ale rozhodně ne v zimě, to špatně dopadne.

Bude tedy asi lepší zeptat se Němců: Kdy je nejlepší přepadnout Rusko?

Němci odpovídají: Nevíme, ale rozhodně by to nemělo být v létě. To už jsme zkusili a…

Co s tím?

Někdo navrhne zeptat se Číny, ta je progresivní a vždy přijde s nějakým novým nápadem.

Zeptají se tedy Číňanů a ti odpovědí:

Hned teď! Rusové začali stavět ‚Sílu Sibiře‘, ‚Turecký potok‘ a dokončují ‚NordStream2‘, budují kosmodrom ‚Vostočný‘, mají v plánu obrovské stavby na infrastrukturu Krymu, chystají se modernizovat Bajkalsko-amurskou magistrálu, staví nové sportovní komplexy pro mistrovství světa ve fotbale a v atletice, plánují těžbu v Arktidě…

Zrovna teď by potřebovali hodně zajatců.

zdroj: protiproud.cz

Přejít nahoru