Putin: Vyrazíme zuby každému, kdo si bude chtít něco ukousnout z Ruska

Jak Putin poznamenal během videokonferenčního setkání, někteří ze Západu se veřejně odvážili říci, že sibiřské bohatství je údajně nespravedlivě vlastněno pouze jednou zemí.

 

„Je zvláštní slyšet takové věci, zejména na veřejnosti, ale někdy to zazní,” řekl ruský prezident.

 

„Každý nás chce někde kousnout nebo si od nás něco odhryznout. Měli by však vědět,  že každému kdo to udělá vyrazíme zuby, aby nemohli kousat, “zdůraznil Putin.

 

„To je jasné. A zárukou toho je rozvoj našich ozbrojených sil, “dodal.

 

Jak zdůraznil prezident, za všech okolností se děje to samé: jakmile se země stane silnější, existují důvody k omezení jejího rozvoje.

 

Hlava státu vyjádřila přesvědčení, že Rusko bude nadále omezováno, protože mnoho odpůrců takovou zemi jednoduše nepotřebuje.

 

„Bez ohledu na to, co děláme, bez ohledu na to, jak se snažíme uspokojit chutě těch, kteří se nás snaží omezit, omezení bude pokračovat, protože mnoho našich oponentů, jak jim budeme jednoduše říkat, nepotřebuje zemi jako je Rusko, “ je přesvědčen Putin.

 

„Ale ty a já to potřebujeme, naši lidé, občané Ruské federace to potřebují. A uděláme vše pro to, abychom Rusko nejen uchovali, ale také konsolidovali a posílili, “shrnul Vladimir Putin.

K Velké vlastenecké válce

 

„Letos si připomínáme 80 let od začátku Velké vlastenecké války. Vyžádalo si miliony životů a téměř všechny naše rodiny si dodnes pamatují své ztráty a své hrdiny. Toto osobní spojení je to, co definuje upřímné připomenutí války a válečných veteránů v Rusku.

Je jen logické, že seznam dodatků k naší obnovené ústavě, které náš národ z celého srdce podporoval, obsahuje ustanovení o připomenutí obránců vlasti a zachování historické pravdy.

 

Řady velké generace vítězů se bohužel ztenčují. To však jen zvyšuje naši odpovědnost za zachování jejich odkazu, zejména nyní, když jsme svědky stále častějších pokusů o pomluvu a pokřivení historie a o revizi úlohy, kterou hrála Rudá armáda při porážce nacismu a osvobozování evropských národů od nacistického moru.

 

Rozumíme důvodům a pokusy bránit rozvoji této země, bez ohledu na její název, ať už je to Ruská říše, Sovětský svaz nebo Rusko, byly učiněny v různých dobách a historických epochách a za různých politických systémů. Tyto přístupy a zásady zůstávají stejné. Existuje jeden princip, nebo spíše jeden důvod, proč Rusko posilovat: čím silnější a nezávislejší Rusko se stává, tím důsledněji hájí své národní zájmy, tím větší je snaha zahraničních sil o jeho oslabení, diskreditaci hodnot spojujících naši společnost a někdy pomlouvat a překrucovat to, co lidé považují za drahé, věci vštěpované mladším generacím Rusů, které jim pomáhají získat silnou povahu a vlastní názory.

 

Proto se všechny druhy rusofobních jednotlivců a bezohledných politiků snaží útočit na ruskou historii, propagovat myšlenky revize výsledků druhé světové války a osvobodit nacistické zločince.

 

Nemůžeme než na tyto akce reagovat vhodným způsobem. Jak jsem opakovaně řekl, budeme se spoléhat na fakta a uděláme vše pro to, abychom zajistili kontinuitu historické paměti v ruské společnosti, aby si budoucí generace a staletí od nynějška budoucí generace vážili pravdy o válce a projevovali posvátný a vděčný přístup vůči svým hrdinům i jejich předkům, „ řekl ruský prezident v úvodu zasedání.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru