Na Bartoše to prasklo! Hejma vytáhl eso z rukávu! “Bude to ohavné!”

Hejma odstartoval připomínkou, že začala volební kampaň. „Nebude to hezký,“ soudí komentátor. Podle něj jsou demokratické volby antireklamou na demokracii. A na rozdíl od voleb v období komunismu, kdy prý nešlo o nic, v těchto jde dle Hejmy o všechno, což se projevuje tím, jak se začínají různí šťáralové a čmuchalové zabývat minulostí stranických kandidátů.

„Bude to ohavné, bude to gradovat, bude to mít stupnice a na závěr přijde určitě nějaká strašná bomba, vzpomeňte si, třeba Kubiceho zpráva nebo podobné věci, které měly zatřást celou zeměkoulí, aby se nakonec ukázalo, že je to normální bublina a vůbec nic se nestalo,“  odhaduje komentátor a dodává, že pokus o „bombičku“ tady už byl, v podobě „Vrbětické bramboračky“.

Věnoval se tématu vyslovení nedůvěry vládě a prohlásil, že je to vyhlášení nedůvěry vládě, která už ji nemá, a to podle průzkumů ani mezi obyvatelstvem, ani ve Sněmovně, kde vládu opustili komunisté. A proč to opozice dělá, když se Miloš Zeman nechal slyšet, že Andreje Babiše nechá dovládnout? „Ve volbách je důležitá jedna věc. Být v médiích. Pořád, co nejvíce, nejlépe každý den,“ soudí Hejma a dodává, že vyslovení nedůvěry otevírá další možnosti útoků na vládu. „Budou se předvádět a producírovat, v Poslanecké sněmovně bude živo, pak přijde poslanec Volný a dá někomu flákanec, bude to peklo a panoptikum,“ předpovídá.

Piráti podle jeho odhadu teď mají strach, že by ve volbách přece jenom mohl zvítězit Andrej Babiš. A proto podporují vyslovení nedůvěry vládě. Ale nedůvěru chová komentátor k nim. „Dobře vypadají, jsou mladý, jsou vzdělaný, uměj cizí jazyky. Ale bohužel, nemaj co říct,“ soudí s tím, že nic kromě rozkrývání, digitalizace a transparentnosti Piráti nenabízí. Měli by se podle Hejmy dát k policii, když je tohle baví.

Že Piráti nemají žádný skutečný program pak demonstroval na primátoru Hřibovi, jenž místo dostavby Pražského okruhu „přejmenovává ulice, navazuje speciální vztahy s Tchaj-wanem a dělá globální mezinárodní gesta, která neznamenají pro zemi vůbec nic, pokud náhodou neznamenají něco špatného“. „Primátor Hřib je pro mě absolutní pozér, který nemá, co by konkrétního řekl, jenom umí dělat rozmáchlá gesta, která jsem tu vyjmenoval,“ odsoudil komunálního politika.

Opřel se i do Ivana Bartoše, jehož věty prý „nemají konec“, ať už je v jakémkoliv pořadu. Což Hejma označil jako „logorheu“, tedy slovní průjem. „Ty informace jsou tak řídké, že nejdou udržet. Jdou pořád ven a nekončí to. A když to konečně skončí a moderátorka mu řekne, že dál to nejde, tak se člověk dozví, že se vlastně nic nedozvěděl,“ mínil.

Piráti si podle Hejmy už „čuchli k moci“, například na pražském magistrátu. „Jak mohou měnit jména ulic a náměstí, jaké fondy tam jsou pro všechny různé poradce. A že se vlastně nemusí dohromady nic dělat, hlavně je potřeba hlídat PR a reklamu, aby to ve volbách dopadlo,“ rýpl si opět.

„Já si vzpomínám, jak jednou byl (Bartoš) v televizi, jak se vrátil z nějaké bezpečnostní konference v Mnichově, a najednou byl úplně jinej. Najednou bylo poznat, že ho tam vzali vážně. Že ho pár lidí poplácalo po zádech, že to dělá dobře. A to s člověkem udělá divy,“ zavzpomínal komentátor. Vyjádřil se i o europoslancích Pirátů. „Kteří tam berou ty špidlovský platy, neskutečné rance. Jen za to, že drží linii,“ otřel se o Markétu Gregorovou, Marcela Kolaju a Mikuláše Peksu.
Podle něho by bylo dobré, kdyby si voliči zjistili, co říkala strana před deseti lety a co říká dnes, u Pirátů by to prý moc dobře nedopadlo. A právě kvůli Pirátům je dle Ondřeje Hejmy nutné, aby byla ve Sněmovně „skutečná opozice“.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru