Dr.Justus R.Hope: Je ivermectin novým penicilínem?

Spolu s tím, jak veleúspěšné jsou dnes ty indické státy, které proti Covidu-19 používají lék ivermectin, a jak naopak neúspěšné jsou ty indické státy, v nichž byl ivermectin zakázán, roste přesvědčení o léčebné účinnosti ivermectinu až tak, že se jeho sláva už dnes nedá prakticky zvrátit. V indické metropoli Dillí se ivermectinem začalo léčit 20.dubna a počet nakažených zde klesl z 28 395 případů na pouhých 2 260 případů zaznamenaných 22. května, což představuje pokles za 30 dní o 84 procent.

Dillí a Uttar Pradéš se řídily a řídí radou Všeindického institutu lékařských věd (AIMS), zveřejněnou 20. dubna 2021, která předepisuje použití dvou miligramů ivermectinu na kilogram váhy nemocného po dobu tří dnů.

Podobně nadějné výsledky jako město Dillí a stát Uttar Pradéš zaznamenaly i další tři indické státy. Ve státě Goa poklesl ve stejné době počet nemocných Covidem-19 z 4 195 případů na 1 647 případů a ve státě Karnataka z 50 112  případů na 31 183 případů. Stát Goa navíc zavedl opatření, kdy se všem občanům nad 18 let jako prevence proti nemoci podávalo 12 miligramů ivermectinu denně a to po pět za sebou následujících dnů.

Mezitím stát Tamil Nadu oznámil 14. května, že z klinické praxe vylučuje ivermectin ve prospěch politicky správného amerického remdesiviru: Výsledek? Počet nemocných zde od 20.dubna do 22. května vyletěl z 10 986 na 35 873 případů, čili více než trojnásobně.

Příběh ivermectinu je podobný příběhu penicilínu. Penicilín zachránil témě 200 milionů životů a za jeho objevení obdrželi tři vědci v roce 1945 Nobelovu cenu.

Objevitelé ivermectinu získali Nobelovu cenu v roce 2015 a ivermectin se prokázal být životy zachraňujícím lékem parazitických onemocnění zvláště v Africe. Za poslední čtyři desetiletí uchránil miliony lidí od parazitických onemocnění, způsobujících tzv. říční slepotu. A v Indii vyléčil v těch oblastech, kde byl použit, desítky tisíců lidí z Covidu-19 a pomohl nemocným též v Mexiku, Slovensku a Zimbabwe.

Jsem stále a víc přesvědčen o tom, že to bude právě tento lék – ivermectin – který přivodí pandémií Covidu konec.

Z webu ZeroHedge vybral a přeložil Lubomír Man

Přejít nahoru