Spojené státy v řízeném rozkladu: Namísto policie ozbrojené bandy. Pouze Bidenovi bolševici v rauši. Černý teror v levičáckém mixu. Tohle že je vzor demokracie? Občanská válka už fakticky začala. Kdy u nás?

Jednou z hlavních inovací Bidenovy vlády bylo snížení výdajů na policii. Obecně je financování pořádkových sil v kompetenci vlád jednotlivých států USA. Proto v „modrých“ (demokratických) státech Bidenovu iniciativu uvítali. Ale „rudé“ (republikánské) státy vše brzdí.

Nicméně pověstná „cancel culture“ ovládla silové složky po celé zemi. Ve všech státech, bez ohledu na jejich politickou orientaci, je policie poddimenzovaná, dusí ji žaloby a podléhá zahanbení a pokleslé morálce. Policisté se bojí chodit v uniformě, bojí se napadení a bojí se zasahovat proti „rasově korektním“ chuligánům – smutný osud jejich kolegy Dereka Chauvina, který byl obviněn ze smrti George Floyda, se jim nadlouho vryl do paměti. Policisté hromadně odcházejí ze služby a nikdo je nenahrazuje.

Ozbrojené bandy v ulicích
Při absenci policejních hlídek vyrážejí do ulic amerických měst amatérské polovojenské skupiny. Hesla mají velice odlišná. A cíle o to rozmanitější: někteří vystupují za bělochy, jiní za černochy, další za Latinoameričany, či ve jménu „anarchie, coby matky pořádku“, ale mnozí chtějí pouze „loupit, chlastat a mít veget“. Všichni však mají jedno společné: jsou to vesměs drsní a nabušení muži (výjimečně také ženy) v neprůstřelných vestách, se zamaskovanými obličeji a s neuvěřitelným množstvím střelných zbraní.

Jihovýchodní státy například objíždí „Černá milice“. Jde o ozbrojené jednotky hnutí s povedeným názvem „No Fucking Around Coalition“ (NFAC), což v překladu znamená něco jako „Nevyjebaná koalice“. Tvoří ji bývalí vojáci a všichni jsou černí. Oblékají se do černého, nosí černé masky a jsou ozbrojeni brokovnicemi a poloautomatickými puškami.

Za vůdce NFAC je považován Velmistr Jay – titul, který si zjevně vypůjčil od svobodných zednářů. Ve skutečnosti je to John Fitzgerald Johnson, bývalý vojín americké armády, rapper, DJ, producent a nezávislý prezidentský kandidát. Ideologie NFAC je čistý nefalšovaný rasismus a separatismus. Podle Velmistra Jaye musí vláda USA dát černošským občanům stát Texas, aby mohli vyhnat všechny bělochy a vytvořit si vlastní stát s blackjackem a BLM.

„Černá milice“ má zajišťovat ochranu demonstrací za práva Afroameričanů. Ve skutečnosti pořádá svá vlastní spektakulární vystoupení během velkých státních svátků, jako je Svátek práce nebo Den nezávislosti, a provokuje tak rozbroje a zastrašuje bílé občany.

Během jedné takové demonstrace loni v létě v Louisville zahájili „milicionáři“ střelbu. Tři lidé byli zraněni „náhodnými“ kulkami. Nyní je Velmistr Jay vláčen po soudech, ale jeho organizace prosperuje, vystavuje se na sociálních sítích a nabízí členství všem ochotným Afroameričanům.

Černí aktivisté
Nikam nezmizeli ani „Černí panteři“, dědicové nechvalně proslulé teroristické organizace z šedesátých let minulého století. A jako jejich doplněk se objevili „Noví černí panteři“ (k nim patřil Micah Johnson, který v roce 2016 zastřelil pět policistů) a ozbrojené oddíly „milicionářů“ hnutí „Nové černé osvobození“.

Své ozbrojené bojovníky poskytuje „na objednávku“ radikální organizace „Islámský národ“ se sídlem v Atlantě. Její černošští bojovníci střeží se zbraněmi v rukách černošské aktivisty a mítinky, na nichž jsou hystericky vyzýváni běloši, aby činili pokání a zaplatili za staletí útlaku.

Tato sekta Afroameričanů – v překladu černochů – samozřejmě nemá nic společného s tradičním islámem a je oficiálně považována za heretickou. Její základní myšlenkou je, že všichni běloši jsou zplozenci ďábla, kdežto černoši nikoliv.

Proti ozbrojeným černošským nacionalistům stojí běloši, kteří jsou rovněž po zuby ozbrojeni. Členové organizací Three Percenters (Tři procenta), Proud Boys (Hrdí chlapi) a American Wolf (Američtí vlci) pravidelně pořádají cvičení a přestřelky, hlídkují na hranicích s Mexikem a potulují se ulicemi měst, kde se snaží chránit Trumpovce, křesťany a obecně bělochy před černošskými radikály.

Na předměstí Chicaga si policie vyzkoušela netradiční přístup k prosazování práva. Uprostřed krvavých nepokojů Black Lives Matter vyšly hlídkovat do ulic Cicera (stát Illinois) hispánské gangy obchodující s drogami. Policie tuto iniciativu podpořila. Policisté dokonce „bratry“ pohostili pizzou. Latinskoameričtí králové si však rychle začali vyřizovat účty se svými afroamerickými konkurenty, vloupali se do jejich domovů a okrádali jejich rodiny. Během jedné noci byli zabiti dva černoši. Poté museli policisté od využívání služby těchto gangsterů upustit.

Levičácký teror
V hlavním městě amerických anarchistů Portlandu a jeho okolí vznikly zvláštní polovojenské jednotky. Toto největší město ve státě Oregon je pod vládou Demokratů a realizuje ty nejradikálnější ideje levičáků. Státní vzdělávací systém oficiálně přijal „pětiletý (jak jinak, ještě vzpomínáte?) plán k dosažení rovnosti“ a mladé generaci je do hlav vštěpována „kritická rasová teorie“ doslova od mateřské školy.

Na fotografiích z loňských protestů v Portlandu byly vidět malé, čtyř až pětileté děti s plakáty „Fuck the police“, což určitě není třeba překládat. Letos se Portland proslavil svými „dětskými vojáky“ – gangy mladistvých, kteří mlátí lidi na ulicích. Zajímavé je, že jejich útoky jsou motivovány výhradně politickými hesly. Děti pouze neřádí, ale vystupují proti „rasismu“, „sexismu“, „policejní brutalitě“ a „necitlivosti k životnímu prostředí“.

Členové Portlandské „Fronty osvobozené mládeže“ jsou děti a vedou ji teenageři. V uplynulém roce tito frontoví bojovníci rozbíjeli výlohy obchodů, zapalovali auta a domy, napadali policisty, bili a okrádali kolemjdoucí.

Loni v létě se významný místní aktivista Michael Reynol vydával na každou demonstraci se svou šestnáctiletou dcerou. Táta se všude ukazoval s nabitou puškou a jeho dcera s baseballovou pálkou. Tatík nakonec vyslídil a zastřelil místního Trumpova příznivce, pak se dal na útěk. Při zadržení byl zabit. Jeho dcera dál pokračuje v “protestech” v místě svého bydliště.

Je pozoruhodné, jak demokratičtí bojovníci proti rasismu přebírají zkušenosti slavných amerických gangů v práci s mládeží. Například legendární losangeleské gangy Crips a Bloods prakticky tvořili teenageři, kteří už v té době měli za sebou tvrdé kriminální zkušenosti. Tyto gangy dodnes aktivně zapojují do své činnosti děti, a to již od útlého věku. Jelikož nedosáhly odpovědného věku, je snadné je naverbovat a uplatit penězi. Stejně děsivý trend se začíná objevovat i u portlandských Demokratů.

USA náš vzor
Neměli bychom ani zapomínat, že Američané se vždy snaží veškeré své politické know-how co nejrychleji vyvézt do zahraničí. Proto by nás neměly překvapovat mítinky školáků ani v našich krajích. Propaganda funguje dobře.

Přitom žádný reálný důvod k rozhořčení mládeže není potřeba. Paradoxem je, že mladí portlandští žongléři bojují proti rasismu a globálnímu oteplování bez jakéhokoli reálného důvodu ke vzpouře. Na místním klimatu není žádné oteplování patrné. Ani žádné státní násilí tu neexistuje – protože policie je zčásti rozpuštěná, zčásti nečinná a zcela demoralizovaná.

Sociální nerovnost? Portland je bohaté a prosperující město. Není tu ani žádný rasismus – z prostého nedostatku rasové rozmanitosti. Černoši tvoří jen asi pět procent obyvatel a většina čtvrtí je čistě bělošská. Afroameričanů je tu rok od roku méně a méně – město je pro ně jednoduše příliš drahé. Technicky vzato je celé toto mládežnické hnutí rozdmýcháváno na nevhodném místě. Ale jak vidět, vůbec to nevadí  – dobré poučení pro nás.

V amerických metropolích vzrostl jen podle oficiálních údajů počet vražd za rok zhruba o třetinu, počet přestřelek o desítky procent. Žádná čísla však ani zdaleka nevystihují atmosféru strachu a hrůzy, v níž dnes Američané žijí. Strach začal pronikat i mezi elity, do jejichž sídel doléhá ozvěna rozhořívající se občanské války jen vzdáleně.

„Po Trumpově odchodu se věci obrátily vzhůru nohama,“ vysvětluje demokratickým novinářům Marlene Sextonová, manželka miliardáře a developera, proč s manželem darovali bývalému prezidentovi už více než dva miliony dolarů. „Lidé se dnes bojí vyjít na ulici, to je učiněný nesmysl.“

zdroj: protiproud.cz

Přejít nahoru