Česká asociace pojišťoven aktivně řeší situaci na Jižní Moravě

Pojišťovny aktivně řeší situaci na Jižní Moravě po katastrofickém zásahu oblasti tornádem. Vyhlásily již v noci kalamitní stav. Jak Česká asociace pojišťoven uvedla ve svém iskovém stanovisku, ustanovily speciální krizové štáby, aktivují a posilují mobilní týmy likvidátorů a všechny zaměstnance, kteří mohou v této situaci pomoci. Při pomoci klientům u katastrofických škod nastupují pravidla zrychlené likvidace. “Počítáme s okamžitými výplatami záloh všem zasaženým klientům, z nichž někteří doslova přišli o všechno. Škody způsobené tornádem jsou pojišťovny připraveny plně hradit, a to z pojistek pokrývajících rizika škody z přírodních katastrof způsobených silným větrem, škody po tornádu jsou tedy zcela likvidní,” uvedla.

Jak Asociace dodala, klienti mohou rovnou začít odklízet škody. Je třeba pořídit alespoň základní dokumentaci rozsahu škod prostřednictvím fotografií nebo videa. Není třeba čekat s odklízením na likvidátory.

“Stejně jako v minulosti při rozsáhlých povodních nebo silných vichřicích, budou pojišťovny i v tomto případě věnovat situaci maximální nasazení a jsou připraveny na proaktivní, zjednodušenou, rychlou a vstřícnou pomoc klientům. Naše myšlenky jsou s obyvateli postižených obcí, kteří utrpěli zdrcující ztráty na životech, zdraví a majetku,” uvedla ve svém stanovisku Asociace.

(SCa)

Přejít nahoru