Indie posílá dalších 50 000 vojáků na sporné čínské hranice v zásadní eskalaci

Přestože tam má podle odhadů již 200 000 jaderných ozbrojených sil, Bloomberg hlásí alarmující „historický posun směrem k ofenzivní vojenské pozici proti druhé největší ekonomice světa“.

V této sporné oblasti se začaly objevovat čínské stálé nebo polostálé základny, stejně jako tanky a dělostřelecké jednotky koncem loňského léta do podzimu 2020. Počáteční incident v údolí Galwan z 15. června, při kterém bylo zabito 20 indických vojáků a nesčetný počet obětí PLA , byl nejhorší incident za poslední roky.

Zde je více o významu tohoto okamžiku „Goliáše vs. Goliáše“, který, jak se zdá, příliš málo západních odborníků bere přes Rabobank dostatečně na vědomí …

Zatímco předchozí rozmístění byla zaměřena na blokování čínských průniků, nejnovější údajně umožňují „indickým velitelům více možností zaútočit a zmocnit se území v Číně, pokud to bude nutné, ve strategii známé jako„ útočná obrana “.“ To je reakce na čínskou zástavbu. , včetně výstavby letišť, budov vzletových a přistávacích drah, bunkrů odolných proti bombám, stíhaček, dělostřelectva na velké vzdálenosti a tanků. Trhy budou ignorovat velmi tučná rizika pro dva asijské Goliáše, kteří takto jednají kvůli likviditě poskytované americkým gigantem centrálních bank – ten však v této oblasti nemá žádný skutečný vliv.

To vše tedy znamená, že bychom brzy mohli být svědky dalšího smrtelného hraničního konfliktu srovnatelného s bojem z 15. června 2020, který vyústil v několik kol pokusů o mírové rozhovory mezi vojáky. Píše portál ZeroHedge.

Přejít nahoru