Svým mimořádně tvrdým vyjádřením o transgender osobách odpálil prezident Miloš Zeman (76) bombu nevídaných rozměrů

V pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News se Miloš Zeman mimo jiné věnoval transgender lidem a organizaci Me Too.

Hlava státu se nechala slyšet, že dovede pochopit homosexuály, zároveň ale Zeman dodal, že ti, kteří si nechají změnit pohlaví, se podle něj dopouštějí trestného činu sebepoškozování.

„No a tyhlety transgender, ty jsou mně opravdu bytostně odporní,“ řekl Zeman, který se poté věnoval také sexuálním menšinám.

„Když demonstruje, že má tuto orientaci, vyvyšuje se nad ostatní,“ myslí si prezident, který také uvedl, že kdyby byl mladší, zorganizuje v Praze velkou demonstraci heterosexuálů. „Aby bylo vidět, jak je to nesmyslné,“ vysvětlil.

Zemanova slova se dotkla mnoha lidí. Do prezidenta na sociálních sítích pálí celebrity, ozvala se také patrně nejznámější česká transsexuálka Tereza Španihelová, která se narodila jako muž, ale před lety zahájila svou transformaci v ženu. Dnes je Tereza šťastná jako nikdy.

„Prezident, který nás uměl vždy jen rozdělovat,“ napsala Španihelová na Instagramu a přidala hashtag #zemanjeprostekokot.

Slova Miloše Zemana Terezu Španihelovou tak rozčílila, že se transsexuálka rozhodla prezidentovi věnovat ještě ve Stories. Moderátorku Terezii Tománkovou označila za „chuděru, které to prezident dává sežrat“, a pak se pustila do hlavy státu.

„Zeman každým svým slovem rozděluje českou společnost. Myslím, že přesně tohle je něco, co nemá zastávat prezident jakékoliv republiky. Má být diplomat a má spojovat lidi, být oporou a vrcholným představitelem, tohle Zeman nikdy nebyl a nikdy nebude,“ míní Španihelová, která o své transformaci v ženu poskytla před časem Expresu exkluzivní rozhovor.

zdroj: expres.cz

Přejít nahoru