Kotvičník extrakt je až 9x silnější než prášek z plodů

Kotvičník prášek z plodů
Prášek z plodů si eshop Energie života nechává vozit přímo z Indie od tamního exportéra, který plody vykupuje od místních pěstitelů a posléze nechává čerstvě namlít. Výsledkem je tak unikátní prášek z čerstvých plodů, který obsahuje maximálně do 10 procent steroidních saponinů, tedy účinných látek.

Bohužel na českém trhu se vyskytují různé kvality prášku z plodů, které se vyznačují značnou přesušeností a tudíž minimálním účinkem. Prášek by proto měl být vláčný, při promnutí v prstech byste neměli mít pocit, jako byste měli v rukou písek.

Kotvičník extrakt
Další variantou je kotvičník extrakt. Ve dvou různých potencích si jej necháváme dovážet od certifikovaného a prověřeného výrobce z Číny, která je prapůvodní zemí výskytu kotvičníku.

Eshop Energie života nabízí buď kotvičník extrakt s 50% steroidních saponinů anebo kotvičník extrakt s 90% procenty steroidních saponinů.

Jak poznat kvalitu kotvičníku extraktu?
Základním znakem, jak rozpoznat kvalitu extraktů, kterých se dováží na český trh celá řada, je extrémní hořkost. A to taková, že zůstává na jazyku ještě 15 minut po konzumaci.

Proto eshop Energie života nabízí kotvičník extrakt raději v kapslích, a sice ve verzi forte, která obsahuje extrakt s 90% procenty steroidních saponinů.

Oproti prášku z plodů je tak až 9x silnější, srovnání s bylinným čajem z výše uvedených důvodů nemá žádný význam.

Jak je to s účinky kotvičníku?

Nedávná studie potvrdila, že kotvičník lékařský zemní má účinky na zvýšení hladiny testosteronu u mužů, kteří trpěli jeho nedostatkem. Vzhledem k neúprosnému faktu, že s přibývajícím věkem se produkce testosteronu snižuje, kotvičník vřele doporučujeme mužům, ale i ženám nad 40 let.

Tato věková hranice je velmi orientační, nicméně platí v obecném měřítku, jelikož po překročení čtyřicítky hladina nejen testosteronu, ale i dalších pohlavních hormonů jde rapidně dolů. A proto bude mít kotvičník zemní na tuto věkovou skupinu nejlepší účinky.

zdroj: energiezivota.com

Přejít nahoru