Abu Dhabi začíná používat kamery pro rozpoznávání obličeje v nákupních centrech v obytných oblastech k „detekci COVID-19“

Vláda tvrdí, že pokus s technologií zahrnující 20 000 účastníků dosáhl vysokého stupně účinnosti a má 93,5% přesnost při identifikaci infikovaného jedince.

Podle výzkumného ústavu EDE, který tuto technologii vytvořil, „skenovací systém EDE bude používán v nákupních centrech jako součást testování v některých obytných oblastech a na pozemních a vzdušných vstupech jako součást úsilí o posílení preventivních opatření a omezení šíření Covid-19 vytvořením bezpečné zóny. “

Toto je ještě další příklad toho, jak vlády pandemii využily k rychlému pokroku policejního státu v oblasti biologické bezpečnosti pod záminkou zastavení šíření viru.

Jak jsme zdůraznili minulý týden, obavy z COVID také pomohly popularizovat službu nabízenou kosmetickým salonem v Dubaji, která vkládá drobné nehmotné čipy pod nehty zákazníků, které lze použít k ukládání osobních údajů a záznamů o očkování. Píše portál Summit News.

Dříve jsme zdůraznili technologii, která se nyní používá na některých letištích a v některých podnicích, která varuje lidi, když se dostanou do dvou metrů od jiné osoby.

 

Přejít nahoru