Krátke zprávy, které stojí zato si prečíst

Sudetští Němci by chtěli sjezd v Česku, čekají ale na signál z Prahy

Sudetoněmecký sjezd v České republice by byl dalším krokem, jak navázat na několikasetleté vzájemné soužití Čechů a Němců. Na úvod třídenního setkání Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SL) to v Mnichově prohlásil nejvyšší představitel sudetských Němců Bernd Posselt. Řekl také, že sjezd by se v Česku mohl uskutečnit, jakmile proti tomu Praha nebude mít námitky.

(ČT24)

V Rusku nadále rychle roste počet nakažených a úmrtí s covidem-19

V poslední pracovní den tohoto týdne v Rusku zemřelo dalších 787 pacientů s nemocí covid-19. Je to opět vysoký počet, ale poprvé od pondělí se zastavily rekordní denní přírůstky úmrtí. Zatím nejvíce lidí, 799, v Rusku za jeden den v souvislosti s chorobou zemřelo ve čtvrtek. (Globe24.cz)

 Lékařka Křížová obviněna protiextremistickým oddělením Policie za šíření poplašné zprávy o COVID-19

Česká republika:Pražští kriminalisté ze speciálního protiextremistického odboru obvinili z šíření poplašné zprávy pražskou lékařku Ivetu Křížovou. Za to, že na internetu, ale i v dopise určeném řadě veřejných činitelů šířila, že lidé po očkování proti covidu hromadně umírají a jde o „vakcinační holokaust“.

(novinky.cz)

Paříž: Prefektura Seine-Saint-Denis povolila instalaci dočasných jatek u příležitosti muslimského svátku Aïd-el-Kébir

„To je velmi dobrá zpráva,“ raduje se M’hammed Henniche, generální tajemník Svazu muslimských sdružení Seine-Saint-Denis (UAM 93).

(To je ten chlap, co sdílel na stránkách Patin mešity video, ve kterém otec jednoho ze studentů mobilizoval proti učiteli Samuelovi Patymu, kterému muslimové následně uřezali hlavu.)

Již jedenáctý rok po sobě prefektura povolila instalaci dočasných jatek u příležitosti svátku Aïd-el-Kébir.

Od úterý 20. července do pátku 23. července si na slavnosti bude moci 2 400 muslimských rodin vybrat své ovce, nechat je podříznout a za živa vykrvácet.

„Tato struktura má kapacitu 1 000 poražených zvířat denně, ale pro nedostatek personálu jich bude jen kolem 800,“ lituje M’hammed Henniche.

Tato dočasná jatka nahradí trvalé struktury Jossigny (Seine-et-Marne), Meaux (Seine-et-Marne) a Ézanville (Val-d’Oise). Další dočasná jatka budou zřízena v Montereau-Fault-Yonne (Seine-et-Marne).

(zvedavec.org)

Policie rozprášila gang, který kšeftoval s lůžky pro pacienty s covidem. Za jedno chtěl téměř půl milionu

Policie v Peru oznámila, že rozbila údajný zločinecký gang, jenž si účtoval až 21.000 amerických dolarů (zhruba 457.000 korun) za lůžko pro vážně nemocné pacienty s covidem-19 ve státní nemocnici v Limě. Bezpečnostní složky zatkly devět lidí včetně pracovníků zdravotnického zařízení. (Blesk.cz)

 

Přejít nahoru