Děsivá srážka vlaku s lokomotivou

Na Prostějovsku, v Němčicích nad Hanou se dnes odpoledne srazila lokomotiva s osobním vlakem, dva vozy osobního vlaku vykolejily. Vykolejené vozy se budou odstraňovat přes noc. Podle webu Českých drah by mohl být provoz obnoven v neděli kolem 16:00.

Podle informací Českých drah se střetl jejich osobní vlak, který jel z Olomouce přes Přerov do Nezamyslic, s takzvaným lokomotivním vlakem – tedy samostatně jedoucí lokomotivou. Ta patří leasingové společnosti. Bočně se střetla s vagony osobního vlaku. Jeden zůstal stát nakloněný na mostku nad polem.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové utrpěl při nehodě zranění strojvedoucí lokomotivního vlaku a jeden z deseti cestující, kteří byli v osobním vlaku. Strojvedoucí utrpěl otřes mozku, záchranáři ho letecky přepravili do olomoucké nemocnice. Zraněný cestující je muž ve středním věku, kterého zdravotníci převezli s poraněním hrudníku do prostějovské nemocnice.

„Předběžný odhad škod je u obou dopravců vyčíslen dohromady na osm milionů korun, na infrastruktuře na půl milionu korun,“ uvedla Správa železnic na Twitteru.

(SCa, foto: Správa železnic)

Přejít nahoru