Vědec Flegr děsí: Mutanti schopni prolomit umělou i přirozenou imunitu proti Covidu přijdou nejpozději na podzim

V Evropě, ale také v mnoha zemích mimo ní se rozběhl doslova očkovací blázinec. Politici v jednotlivých zemích vymýšlejí možné i nemožné jen aby bylo očkovaných co nejvíce lidí. Jak však Jaroslav Flegr ve statusu píše, pouze samotné očkování nestačí. Potřebné je i plošné a zejména cílené PCR testování. A aby toho nebylo málo, “k dispozici” má také dvě děsivé předpovědi.

K dosažení kolektivní imunity bude třeba očkovat více než 90% populace

Flegr hned na začátku statusu upozorňuje, že nežádá o zavedení povinného očkování, ale vzhledem k vysoké nakažlivost současných variant viru bude nezbytné pro dosažení kolektivní imunity očkovat více než 90% populace. “A toto, v existenci internetu, který umožňuje snadné šíření dezinformací, nemůže být úspěšné na základě dobrovolné povahy. Velká část ekonomicky dostatečně rozvinutých států bude proto pravděpodobně podporovat zavedení povinného očkování před zimní vlnou epidemie, a těch zbylých po ní, “píše v úvodu statusu Flegr, podle kterého je důležité aby stát pořádně sledoval dvě jednoduché věci. “První je, aby vláda eliminovala preventivně PCR testování z kategorie zdravotnictví a druhou, aby odstranila jeho financování z rozpočtu ministerstva zdravotnictví. Tímto se téměř okamžitě zvýší současná kapacita testování na dvacetinásobně, “konstatuje Flegr.

“Zvětšená kapacita umožňuje bezproblémové testování s výtěrem z úst nebo slinami jednou za 14 dní neočkovaných člověka. Při takové intenzitě preventivního testování epidemie nemá šanci začít, ani v neočkované populaci. I kdyby bylo třeba otestovat 5 milionu osob dvakrát měsíčně (a asi to bude méně), stálo by to asi 58,7 milionu eur měsíčně. Jen připomenutí – jeden den lockdownu je až 78 – 265 milionů eur. Podle toho, jaký je přísný, “dodává český vědec, který si proto myslí, že samotné očkování nestačí, a proto považuje plošné preventivní PCR testování za jediné a zároveň nejlevnější a nejpohodlnější jak zvládnout současnou epidemii.

V hlavách vládců diktátorských režimů se objevují myšlenky jako vypustit další viry
Flegr jako evoluční parazitolog ví, co dokáže virus. “Je to parazit, živý organismus schopný biologické evoluce. Už v dobře očkovaných státech se téměř jistě vytvářejí noví mutanti, kteří dokáží překonat současné vakcíny. A tito mutanti si najdou cestu do dalších částí spojeného světa velmi rychle. V této souvislosti téměř nezáleží na tom, jak úspěšně očkovat právě zde. Svět je spojen s rozsahem, že mutant je schopen prolomit imunitu způsobenou společností Pfizer. Do měsíce se dostane z Izraele do Prahy a do příštího měsíce začne posílat i očkovaných na jednotky intenzivní péče do nemocnic, kde budou očkováni i neočkovaných, “přidává Flegr, který vzápětí přichází s doslova děsivou prognózou.

zdroj: hlavnydennik.sk

Přejít nahoru