NENÍ NEJVYŠŠÍ ČAS? MAĎAŘI UŽ ZAČALI SONDOVAT PŮDU …

dokumentu se, mimo jiné, píše: “Nastal čas, abychom nyní, v létě 2021, vážně zvážili možnost našeho vystoupení ze svazku států, které vykazují imperiální symptomy a chovají se k zemím východní a střední Evropy neuvěřitelně arogantně.” Anebo: “Naše cesty se rozešly, protože Západ se nyní vědomě ( … ) odpoutává od křesťanské morálky a hodnot. Místo toho usiluje o vybudování kosmopolitní světové společnosti bez tváře, založené na bezuzdném sebeuspokojování a sebedestrukci jednotlivce. V celém článku asi nenajdeme nic, s čím by normální občan nemohl souhlasit. Proto také to úporné ticho, valící se na nás ze všech našich serverů i televize.

A  současná Evropská únie dále přitvrzuje. Předevčírem, v sobotu, si jen tak, přátelsky, zavolali americký prezident Joseph Biden se španělským premiérem Pedro Sanchezem. O Afgháncích. Výsledkem bylo, že Američané budou navážet evakuované „afghánské tlumočníky” na své základny ve Španělsku. Prozatím na dvě z nich – na Moron de la Frontera poblíž Sevilly a Rota poblíž Cádizu. Ke dnešku už je jich tam okolo 800 a další se sypou z každého letadla US Air Force, které na základnách přistává. A co s nimi bude dál?

Velice zlověstně zní věta, kterou končí každá zahraniční zpráva o této záležitosti: „Základny slouží k ubytování afghánských uprchlíků, kteří pracovali pro Evropskou unii a jejich rodin, až do jejich přesunu do dalších zemí EU.” Rozdělení těchto nových „obohacovatelů” Evropy by mělo proběhnout sofort. Organizovaně a rovnoměrně. Tak, jak to plánuje předseda Evropského parlamentu David Sassoli: “Domnívám se, že Evropská komise by mohla být pověřena rovnoměrným přerozdělením mezi všechny evropské země,” řekl Sassoli. “Myslím, že Komise může tento úkol splnit dobře a s chladnou hlavou… Myslím, že to lze také udělat rychle.”

Zkrátka, co se v roce 2015 nepodařilo protlačit „syrskými” dveřmi, to vám letos, v roce 2021, narveme „afghánským” oknem. Islamizace bude! Ostatně už i šéfka EU, Ursula von der Leyenová, sundala jak masku, tak rukavičky a začala tlačit projekt eurochalífátu silou, hlava nehlava. Při návštěvě španělského přijímacího střediska pro (bývalé) afghánské zaměstnance EU prohlásila: “Vyzývám všechny státy, které se účastnily misí v Afghánistánu, Evropany i ostatní, aby poskytly dostatečné kvóty pro přijetí (…), abychom společně mohli pomoci těm, kteří potřebují ochranu.” Předseda Evropské rady, Charles Michel, při té příležitosti vyzval k “pravidelné a spořádané migraci”.

Pokud by se snad někdo domníval, že to tohle musí narazit, že taková politika vzbudí na západ od našich hranic zuřivý odpor domorodého obyvatelstva, šeredně by se zmýlil. Podle aktuálního průzkumu, který provedl institut pro výzkum veřejného mínění YouGov, se 63 procent Němců vyslovilo pro pomoc spolkové vlády tak zvaným „pronásledovaným lidem.”

Nedosti na tom. Včera, v neděli, proběhly v Německu a ve Francii tisícové demonstrace za přijetí uprchlíků z Afghánistánu. V Berlíně, pochodovaly tisíce lidí před úřadem kancléřky s hesly typu: “Afghánistán: převezměte odpovědnost – převezměte ji hned.” Další masové akce se konaly  také v Hamburku, Kielu, Siegenu a Trevíru. Kdo byli ti demonstranti, leze z novinářů jak z chlupaté deky. Ale sluníčkářské chození kolem horké kaše propíchla neziskovka Seebrücke. Citovala Sayeda Mahdiho Hossainiho z Afghánského komunikačního a kulturního centra: “Afghánská sdružení již několik měsíců požadují, aby byli z Afghánistánu evakuováni zranitelní lidé.”  Jak je vidět, tak času na demonstrování a peněz na svoz kraválistů mají ta „afghánská sdružení” a promigrační neziskovky zjevný dostatek.

Není divu, že maďarská ministryně spravedlnosti Judit Vargová už koncem letošního června prohlásila o takovéto EU, že “už není útočištěm, ale intelektuální márnicí”. A tak se obloukem dostáváme zpět k Maďarům a jejich odboji. Většina zahraničních diplomatů (ti naši si netroufají maďarské porušení tabu veřejně hodnotit) se shoduje v názoru, že Orbán to zatím nemyslí vážně. Že tvrdý „hungarexit” zatím neplánuje. Ale že si veřejným vyvrácením modly Evropy, sjednocené „nafurt”, jen vytváří lepší vyjednávací pozici. Aby mohl bouchnout do stolu a zařvat: „My tu taky nemusíme bejt!”. Až bude odmítat další, Bruselem vnucovaný nesmysl.

Není nejvyšší čas se přidat? I o tom budou říjnové volby…

zdroj: pravyprostor.cz

Přejít nahoru