Ministerstvo zdravotníctva SR zverejnilo srdcervúce video mladého muža, ktorý vraj otáľal s očkovaním a teraz skončil na kyslíku. Český odborník len krúti hlavou: „Nadváha je rizikový faktor mnohých ochorení, nielen Covidu. Očkovanie z vás neurobí zdravých a nesmrteľných ľudí. Opäť krásna ukážka mediálnej propagandy“

Tibor (29 rokov), mal očkovanie odkladať až sa nakoniec nakazil a skončil hospitalizovaný na Infekčnej klinike na Kramároch.

V súčasnosti pacient potrebuje kyslík. Nemocnica tvrdí, že by sa Tibor v takejto situácii nemusel ocitnúť, ak by očkovanie neodkladal.

Ako sám hovorí vo videu, očkovanie odkladal, pretože to nebral až tak vážne. Dodáva, že nie je žiaden antivaxer a iné očkovania doteraz absolvoval. Teraz hovorí, že spravil chybu a jeho váhanie ho takmer stálo život. Vyzýva všetkých, čo sa ešte nezaočkovali, aby tak urobili.

„Beriem to ako veľkú, zásadnú chybu, že som nebol očkovaný. Keby sa dal vrátiť čas, okamžite sa očkujem,“ hovorí Tibor.

https://www.facebook.com/watch/?v=293813782540699

Verejnosť reaguje
K videu sa na sociálnej sieti začali okamžite vyjadrovať viacerí komentujúci. Jeden z nich, ktorý sa pohybuje v oblasti farmácie, vo svojom komentári podotkol, že Tibor má očividne obezitu, čo je rizikovým faktorom a spôsobuje komplikácie pri viacerých ochoreniach:

„Budem naozaj hnusný, ale mne sa zdá, že pán skôr než s očkovaním, otáľal a to veľmi veľmi dlho so starostlivosťou o svoje zdravie a kondíciu. „Sám mám nadváhu a veľmi dobre viem, že to je rizikový faktor mnohých ochorení, nielen Covidu. Rovnako ako to, že ak nemám lepšiu kondičku, že sa mi pri záťaži alebo respiračnom ochorení bude horšie dýchať. Očkovanie z Vás neurobí zdravých a nesmrteľných ľudí. Aj keď kampaň hovorí, že ste v podstate superhrdinovia, keď sa zúčastňujete najväčšej klinickej štúdie experimentálneho lieku v histórii ľudstva.

„Pánovi prajem skoré uzdravenie, ale toto naozaj nie je o otáľaní s očkovaním, ale o celkovom individuálnom prístupe ku svojmu telesnému i duševnému zdraviu. Inak, zo strany médií opäť krásna ukážka mediálnej propagandy a jednostranného pohľadu. Kde máme srdcervúci príbeh o pacientovi, ktorý sa ponáhľal, aby dostal vakcínu medzi prvými a aj ako jeden z prvých dostal zápal srdcového svalu, čo je vážna a popísaná, hoci nie príliš častá, komplikácia po očkovaní u mladých zdravých ľudí?,“ neodpustil si MVDr. Jiří Žák.
Podobné postrehy sa opakovali vo viacerých kamenároch. „Tiborovi prajem skoré uzdravenie a hlavne by mal niečo robiť s obezitou a ďalšími faktormi, ktoré mu zabezpečili zhoršený stav. Je hrozné ako sa tu fanaticky až teroristicky pretláča očkovanie a úplne sa zabúda na prevenciu a liečenie,“ uviedol jeden z komentujúcich.

Viacerí si tiež všimli, že prostredie v ktorom sa Tibor nachádza je akoby naaranžované a nezodpovedá skúsenostiam ľudí. „To v ktorej nemocnici ležia pacienti na igelitovom sáčku, ktorý ma chrániť ustlanú čistú prezlečenú posteľ? Mne vždy ten igelit stiahli a nedali…. Toto ma presvedčiť „antikov“ na vakcináciu?“

„Môže niekto vysvetliť, prosím, ako na vysoko infekčnom oddelení leží pacient vo vlastnom oblečení??? Za 6 týždňov mojej hospitalizácie na infekčnom oddelení mi mohli príbuzní doniesť k dverám celodenne uzamknutého oddelenia minerálku, ktorú prevzala sestra a doniesla mi ju….,“ reagoval ďalší komentujúci. „Pánovi prajem, skóre uzdravenie a rýchly návrat do bežného života. Avšak mám skúsenosti s mojou mamou, ktorá ležala na infekčnom covid oddelení, nemohla mať svoje pyžamo, iba nemocničné… Z dôvodu prenosu infekcie… Tomuto nerozumiem, že to takto môže fungovať,“ pridáva sa ďalšia diskutujúca.

Viacerí diskutujúci vo svojich komentároch narážali aj na to, že aj keď je Tibor odkázaný na kyslík, komunikuje a reaguje celkom dobre.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru