Norské zdravotní úřady varují, že plně očkovaní mohou skončit v nemocnici

Přesto je poselstvím, že vakcíny poskytují silnou ochranu, zejména starším a rizikovým skupinám.

Doposud bylo 1 137 plně očkovaných Norů diagnostikováno koronavirem. Z toho 35 lidí bylo přijato do nemocnice s příznaky COVID-19 různé závažnosti. 29 z nich je v rizikových skupinách s vysokým nebo středním rizikem vážného průběhu, uvedla nedávná zpráva Norského institutu pro veřejné zdraví (FHI). Píše portál Infowars.

“Očekáváme, že v budoucnu bude do nemocnice přijato více plně očkovaných lidí, protože počet plně očkovaných se v následujících týdnech zvýší.” Prozatím vidíme, že počet hospitalizovaných pacientů je nízký, ale věříme, že se v následujících týdnech zvýší, “řekl ředitel oddělení FHI Line Vold pro národní vysílání NRK.

Ve 30. a 31. týdnu bylo plně očkováno 418 nebo 8 procent z 5 215 nových norských případů COVID-19. Podíl očkovaných neustále roste a bude se stále zvyšovat, varovala FHI.

V současné době se v Norsku stal dominantnějším kmenem Delta nakažlivější kmen Delta, který představuje 98 procent potvrzených případů v době, kdy počet případů dosáhl svého vrcholu od února. Nedávné zprávy FHI také naznačují nárůst hospitalizací.

Celkově FHI popsal výskyt hospitalizací a hospitalizací a úmrtí na hospitalizaci a úmrtí jako „relativně nízký“, což Vold připisoval ochraně očkování starších a rizikových skupin.

Navzdory očekávanému nárůstu FHI věří, že příchozí vlna nedosáhne stejného rozsahu jako předchozí vlny, které vyvolaly národní blokace a rozsáhlá sociální distancování, vzhledem k tomu, že vakcíny zajišťují mírnější průběh onemocnění.

Přejít nahoru