Trump: Účast transsexuálů na soutěžích žen je směšná a nespravedlivá

Na shromáždění ve Phoenixu v Arizoně předcházejícího dne, vysílaném místními televizními kanály, Trump poznamenal, že v důsledku politiky současné americké administrativy vedené prezidentem Joe Bidenem v zemi „muži mohou soutěžit v ženském sportu“.

 

„Viděli jste vzpěračku? Žena, to nechci ani  říkat, ale překonala ženský dlouholetý rekord, “ stěžoval si republikán.

 

Předseda Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach dříve uvedl, že vzpěračka Laurel Hubbard z Nového Zélandu má právo soutěžit na olympijských hrách v Tokiu, protože se do soutěže kvalifikovala v souladu se všemi přijatými pravidly. Hubbard bude první transsexuál, který se zúčastní olympijských her.

 

„Tohle je nespravedlivé, tak směšné,“ řekl Trump.

 

„Budu upřímný,” pokračoval, „všichni rádi vyhráváme. Kdybych byl trenérem, nemluvil bych zvlášť se ženami v obvyklém smyslu. “

Exprezident rovněž dodal, že by do svého týmu přijal „jednoho z těchto lidí“, a vyzval příznivce, aby uvažovali o tom, jak by se slavný americký basketbalista LeBron James předvedl v ženských soutěžích, kdyby se „rozhodl podstoupit operaci. ”

 

„A stalo se to. Lidé se na to nechtějí dívat. Chtějí vidět sportovce, sledovat soutěže, “ řekl.

 

„Poslední věc, kterou chtějí vidět, je účast mužů na soutěžích žen. Protože velmi brzy neuvidíte soutěžit ženy, “ řekl Trump.

 

Vyjádřil názor, že to porušuje práva žen a „to by nemělo být dovoleno“.

„A teď to bylo povoleno na olympijských hrách. Zhoršily se také olympijské hry, “ uzavřel Trump.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru