Známého antifašistu a jeho syna zbili muslimové. Křičeli při tom: „Bílá špíno!“ Dobitý anarchista dostane ochranu od represivních složek státu (+ foto)

Známý francouzský spisovatel, anarchista a antifašista z povolání Ghislain Gilberti se stal terčem surového útoku skupiny muslimů. Ti zbili i jeho dvanáctiletého syna.

Na Gilbertiho a jeho syna zaútočila ve francouzském Belfortu skupina čtyř muslimů ve věku od dvaceti do třiceti let. (Podle policejní zprávy se jednalo o selafisty.) Ti známého antifašistu nejprve udeřili několikrát do zad, a pak jej se slovy „bílá špíno“ povalili na zem, kde jej dále bili. Gilberti byl následně odvezen do nemocnice.

Muži rovněž napadli Gilbertiho dvanáctiletého syna, kterého kopli do hlavy a do břicha, přičemž křičeli: „Dostaneš stejnou odměnu.“ Na jedenáctiletou Gilbertiho dceru, která byla po celou dobu bití svého otce a bratra přítomná, muslimové volali: „My neodpouštíme, my nezapomínáme“, což je paradoxně oblíbené rčení mj. právě anarchistických soudruhů.

L’est Republicain informoval, že Gilbertimu a jeho rodině bylo vyhrožováno ze strany muslimů už po vydání jeho knihy Le Festin du serpent („Svátek hada“) v roce 2013, kterou selafisté očividně shledali pobuřující. Kniha pojednává o smyšlené džihádistické skupině, která financuje svoji činnost pomocí mezinárodního obchodu drogami.

Gilbertiho vydavatel oznámil, že anarchistický spisovatel dostane plnou policejní ochranu.

Ghislain Gilberti foto Facebook

zdroj: freeglobe.cz

Přejít nahoru