Dominik Hašek chtěl být chytrý a zlý na Zemana. A tak to dopadlo

Prezidentův poradce Martin Nejedlý byl dle serveru Neovlivní.cz Sabiny Slonkové odposloucháván. Tyto informace má server podle svého tvrzení ověřené ze dvou zdrojů z bezpečnostní komunity. Nejedlý pro server uvedl, že o sledování věděl. „Informace o zájmu BIS se ke mně donesly. Nemám to černé na bílém, nic jsem s tím tedy nedělal. Kromě toho, že jsem po své linii zabezpečil ochranu své partnerky a rodiny,“ sdělil. O sledování svého okolí hovořil i prezident Zeman v interview Blesku.
„Před několika lety mě jeden vysoký důstojník BIS informoval o tom, že pan Koudelka nařídil odposlouchávání mého nejbližšího okolí, tedy i mě, protože odposlechy probíhají přes mobilní telefony. Já, jak víte, telefon mobilní ani jiný nemám. Takže když se s těmito spolupracovníky bavím, tak jsem odposloucháván i já. No, a tak jsem o tom informoval pana premiéra, posléze pan premiér za přítomnosti pana kancléře mi sdělil, že odposlechy zastavil, ale nebyla to pravda, protože z útrob BIS jsem se opět dozvěděl, že odposlechy pokračují,“ řekl prezident Blesku a dodal, že nešlo zdaleka jen o Martina Nejedlého.

Na sociálních sítích vzbudila slova prezidenta o BIS poprask. A mezi komentátory se zařadil i bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, který není k Zemanovi ani k Babišovi dvakrát přátelský.

Hašek si podle svých slov oddechl, že byl Martin Nejedlý sledován. „Jsem rád – cítím se bezpečněji, že BIZ sleduje člověka bez prověrky a napojeného na Rusko,“ zkomolil Hašek název Bezpečnostní informační služby, vedené plukovníkem Koudelkou. A doplnil, že Nejedlý spolupracuje s prezidentem, „o jehož jednání si mnozí myslíme, že je v některých případech až vlastizrádné“.

I to, že prezident kvůli odposlechům kontaktoval premiéra, stálo Haškovi za komentář. „Ten člověk, prezident, místo aby se zamyslel, co má kolem sebe za lidi, že je BIS musí sledovat, tak zase fňuká a nadává atd. Ale víme, že u tohoto člověka nic překvapujícího…“

zdroj: parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru