Ondřej Hejma se doslechl o Kalouskovi: “Četl jsem šílenou věc a teď se podržte!”

Komentátor v pořadu řešil nadcházející parlamentní volby. Již na otázku z publika prohlásil, že ODS je nevolitelná kvůli „politickému extrémistovi“ Pavlu Novotnému. „Navíc to nevypadá na vítězného koně. To trojspřeží s TOPkou, která je v posledním tažení posledních pět let, a lidovci, kteří jsou v posledním tažení už 30 let, tak to je strašidelná kombinace,“ řekl. 15 %, které trojkoalice potřebuje ke zvolení, podle něho dostanou, ale zda dostanou více než Piráti a STAN je otázka, na kterou nezná odpověď.

„Piráti a STANAaři teď vypadají, že jsou to ty nadupaný koně a jdou jim preference nahoru, ale ono to není tak jednoduché. Protože Piráti a STANaři, to je jako voda a oheň. Mají samozřejmě společné body, jako tu lásku k Bruselu, ta je drží pohromadě, ale stylově, když se vezmete Bartoše, hipísáka a hipstera a proti němu Rakušan, učitel z Kolína, to prostě nejde dohromady a já si nedovedu představit ten chuchvalec těch voličů, který by tuhle partu volil, protože by to byli buď voliči Pirátů, kteří by tak nějak tolerovali ty Starosty nebo voliči starostů, kteří by tolerovali ty ‚feťáky‘ Piráty, jak se říká,“ analyzoval komentátor. Dodal, že Piráti se možná s koalicí rozloučí, když jim stoupnou preference.

Podle Hejmy vyhraje i tyto volby Andrej Babiš, ovšem pouze pokud vyjde jeho predikce, že pandemie skončí někdy na jaře. „Potom by se Babišák stal vítězem nad pandemií. A to je velmi sexy, přátelé. Všimněte si, že on už teď se staví do role toho hlavního vakcinologa, už jsem ho někde viděl v tom zdravotnickém plášti, zatím tedy bez stříkačky, ale co není, může být,“ upozornil a dodal, že pokud pandemie vyšumí, bude mít Babiš „40 % jako nic“. Doplnil, že příkladem mohou být USA, kde na boj s koronavirem „dojel“ Donald Trump. „Protože s koronáčem se bojovat nedá,“ podotkl Hejma.

„Četl jsem na facebooku šílenou věc a teď se podržte, že je ve hře Miroslav Kalousek,“ uvedl s patřičnou pompou další jméno a připomenul, že Kalousek oznámil, že v dalších parlamentních volbách už kandidovat nehodlá. Podle Hejmy se volby vyvinou jako posledně na dva tábory, přičemž pro něj ideální by byl za jeden tábor Václav Klaus. „A na druhé straně někdo z pravdolásky, to by musel být Kalousek. Souboj Klaus vs. Kalousek o prezidentskou stolici, to by mě bavilo,“ konstatoval komentátor, ale dodal, že se také může stát, že Klausovým oponentem by byl Rychetský nebo Petr Pavel, i přes členství v komunistické straně, které se opět propírá v médiích. A sám se postavil za to, aby dalším prezidentem byl Václav Klaus starší.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru