Český autobus

Ekonomická válka je zde: Čína rafinovaně přibrzdila dodávku důležitých čipů na Západ

Čínský titan nyní Západu uštědřil tvrdý úder a v budoucnu nám dokonce může uštědřit i K.O. Čína v současnosti velmi omezila dodávku čipů do počítačů, jakož i různých druhů produkčních strojů a přístrojů. Učinila tak úmyslně právě v době, kdy Západ již tak slábne a když se už rýsuje jeho velká hospodářská a finanční krize.

V důsledku naší už desetiletí přetrvávající fatální globalistickej politiky může nyní Čína Západ velmi snadno ekonomicky vydírat.

Co se týče čínských čipů, tak Západ je od nich totálně závislý a jeho nesmyslná a proti vůli vlastních občanů realizována globalizace ekonomiky (velmi mnozí se proto stali nezaměstnaní) způsobila nyní, že v četných produkčních západních firmách byly odstaveny celé provozu na dobu neurčitou.

A naši politici tuto globalizaci, která sloužila pouze podobným typem jako Gates a Soros, horlivě podporovali. Samozřejmě, že z obrovského “koláče” za to dostali i oni několik kousků.

 

podcenění Číny
Celá desetiletí napomáhaly západní globalisté vzestupu a rozmachu Číny a exportovali do země velké množství technického Know How. Přitom si naivně mysleli – vůbec neznajíce charakter a smýšlení Číňanů – že se jim tak otevře obrovský čínský trh a že tam budou navždy určovat svá pravidla a trvale tam dělat maximálně zisky.

Velmi však podcenili Číňanů a vůbec nekalkulovali s velkou hrdostí tohoto národa.

A tak se Západ nesmírně přepočítal, když Číňanům přenechal produkci v četných velmi důležitých odvětvích, zejména v elektronice. Přitom ale hloupě sedl Číňanům na lep, nalákaný zpočátku extrémně levnou produkcí, která superbohatých Západu udělala ještě bohatšími.

Nyní ale přichází na Západě trpké probuzení ze sladkého snu. Čína se mnohem rychleji vymanila z moci Západu, jak si to tento stihl uvědomit.

Velmi rychle zkopírovala nejlepší západní technologie a využila četné západní vynálezy a začala jejich samostatně zlepšovat a využívat pro sebe, a tak Západ předjíždět. Bylo to možné i proto, že čínská ekonomika a technika byly mimořádně podporovány čínskou politikou.

Čína se tak stala nesmírně sebejistá a sebevědomá (na Západ a na jeho tzv. Hodnoty se dívala vždy opovržlivě). Čína je už nejsilnější ekonomikou na světě a může již v mnohém diktovat a Západ už stále více sráží na kolena.

Například v takovém Německu v důsledku této globalistickej politiky žijí už miliony Němců v nouzi a chudobě a mnozí z nich, aby vůbec přežili, chodí každý den sbírat prázdné láhve z odpadních košů.

A perspektiva tohoto novodobého proletariátu je více než hrozivá, protože není žádná!

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru