Dietoložka prozradila nebezpečí nadměrné konzumace jablek

Toto ovoce obsahuje hodně látek, včetně kvercetinu, který posiluje cévy a neutralizuje záněty, a také pektinu, který pomáhá odstranit z organismu toxiny a přebytečný cholesterol. Avšak podle odbornice může příliš mnoho jablek v jistých případech uškodit.

„Čerstvá jablka obsahují mnoho organických kyselin, jež urychlují metabolismus. (…) Jde o to, že tyto kyseliny jsou na jednu stranu užitečné, ale na druhou stranu mohou způsobit nepříjemné pocity lidem se zvýšenou kyselostí. Zvlášť když jde o kyselá jablka nalačno. Lidi, kteří mají problém s trávicím ústrojím, by měli konzumovat jablka opatrně, někteří vůbec smějí pouze pečená,“ vysvětlila lékařka.

Dietoložka zdůraznila, že pečená nebo sušená jablka také obsahují užitečné látky, včetně kalia a minerálů. Nicméně nemáme konzumovat také příliš mnoho sladkého ovoce, zvlášť to platí pro diabetiky, řekla Solomatinová.

Dietoložka Jelena Kalenová předtím uvedla potraviny, které brání zhubnutí, a také mohou způsobit nepříjemné pocity, například nadýmání. Patří k nim luštěniny, čočka, zelí, mrkev, a také meruňky a sušené švestky, kvůli kterým se ve střevech hromadí plyny. Nejškodlivější jsou podle jejího názoru konzervanty, sůl, natrium-glutamát, chipsy, krekry a hotové snídaně.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru