Šokující videozáznam potyčky mezi starší ženou a skupinou marockých migrantů v antverpském autobuse 21+

Minutu dlouhý klip začíná vzrušenou slovní přestřelkou mezi starší ženou a skupinou přihlížejících migrantů. Hádka se rychle změní na fyzickou, mezi zúčastněnými se strhne a někdo zakřičí „rasista“, na což postarší žena říká: „Nejsem rasistka, on mě bije!“ Píše portál RMX.

Po krátkém přerušení se video znovu obnoví a starší žena křičí, když leží na chodníku s masivní ranou na hlavě. Mezitím imigrant, který natáčel video z autobusu, křičí: “Byla poslána pryč z autobusu… Urazila Maročana a podívejte se, co se s ní stane.”

 

Po údajném útoku na místo dorazila policie a záchranná služba. Napadenou pak sanitka převezla do nemocnice, kde jí ošetřili těžká poranění hlavy.

Podle zprávy belgického listu Het Laatste Nieuws je podezřelou útočnicí 36letá žena, která byla po incidentu zadržena, vyslechnuta a následně propuštěna. Vyšetřování údajného pachatele, o kterém se předpokládá, že vytlačil starší ženu z autobusu, když vystupovala, pokračuje.

Policista Willem Migom, mluvčí antverpské policejní zóny, komentoval incident slovy: „Už jsme včera večer obdrželi videozáznam a je to sestříhaná verze toho, co se stalo. U takových incidentů není hned jasné, kdo co udělal. Proto provádíme vyšetřování, včetně použití všech snímků.“

V říjnu 2020 byl starší muž jedoucí v tramvaji v Remeši v severní Francii napaden mladým Afričanem poté, co ho údajně požádal, aby měl na obličeji masku. Útok zaznamenal dojíždějící a nahrál na sociální sítě.

https://twitter.com/FrDesouche/status/1320816286973218816?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1320816286973218816%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frmx.news%2Fbelgium%2Fbelgium-elderly-woman-suffers-horrific-head-injury-during-bus-scuffle-with-moroccans-video%2F

Přejít nahoru