Bukurešťská devítka se dohodla s Joem Bidenem na rozmístění vojsk NATO a americké armády na svých územích v případě vkročení ruské armády na Ukrajinu! Kdy bude v Česku a na Slovensku rozmístěna americká armáda?

Poslední dny a hodiny postupně odkrývají plány amerických neoconů v Evropě. Po telefonickém jednání amerického prezidenta Joea Bidena s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenským následoval konferenční rozhovor amerického prezidenta s nejvyššími představiteli zemí tzv. Bukurešťské devítky (B-9), což je označení amerického Pentagonu pro tzv. East Flank v Evropě, tedy pro Východní křídlo postkomunistických zemí, které zahrnuje Estonsko, Lotyšsko, Litvu, Polsko, Českou Republiku, Slovenskou Republiku, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko.

Všech devět zemí představuje země tzv. Trojmoří, ale Američané zatím oficiálně toto označení nepoužívají, protože Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko jsou zatím z operací drženy stranou, a to hlavně kvůli ne zrovna stabilní situaci na Balkáně a rovněž i kvůli stále platné neutralitě Rakouska, kterou Vídeň zatím nechce porušit. Zatím. Takže americký Pentagon zatím mluví jen o Bukurešťské devítce, případně o East Flank. A právě ve čtvrtek 9. prosince se na webu Bílého domu objevil zajímavý dokument.

Americký prezident Joe Biden totiž informoval 7 prezidentů a dva premiéry zemí B-9 o tom, jak dopadlo jeho jednání s ukrajinským prezidentem Zelenským, a že mu sdělil informaci, že v případě vstupu ruské armády na ukrajinské území přesune americká armáda a NATO svá vojska do skupiny zemí Bukurešťské devítky, ale nikoliv na území Ukrajiny. V případě vstupu ruských vojsk na Ukrajinu poskytne Washington Kyjevu materiální pomoc v podobě zbraní a munice, ale ne vojska a ne armádní sbory. Ukrajinská média nešetří slovy kritiky a dokonce zaznívají z agentury Unian už i slova o zradě Ukrajiny ve Washingtonu, o zbabělosti, o planých nadějích ze strany Ukrajinců, a že v případě války půjde o válku totální.

Ukrajina byla podle ukrajinského tisku Američany podvedena a podražena, cílem krize na Ukrajině má být rozmístění vojsk a raket NATO v zemích Bukurešťské devítky
Tento vývoj situace je potřeba si ujasnit a vysvětlit. Znamená to hned několik věcí, z nichž některé jsou zcela zásadní pro Českou a Slovenskou republiku. Pomalu se začíná ukazovat přesný záměr a cíle neoconů a americké armády. Krize na Ukrajině a případné vyvolání konfliktu mezi Kyjevem a Moskvou má ve skutečnosti dosáhnout cílů mimo Ukrajinu. Poté, co ruská vojska vstoupí na Ukrajinu, má se v zemích skupiny B-9 rozpoutat masová hysterie, má se vyvolat obrovský strach a děs obyvatelstva z invaze a války, a na základě této hysterie má veřejnost akceptovat a s nadšením přijmout plán na rozmístění nejen amerických vojsk v zemích skupiny B-9, ale i na rozmístění raket středního doletu a odpalovacích ramp pro střely s plochou dráhou letu.

Americká armáda by se tak díky zámince a po vyvolání paniky po vtrhnutí ruské armády na Ukrajinu dostala se svými zbraněmi, základnami a raketami až na samé východní hranice zemí skupiny B-9. Za normální situace a v době klidu a míru by proti rozmístění vojsk a raket mohutně protestovala veřejnost a aktivisté. Ale ve chvíli, kdy by bylo Rusko obviněno z invaze na Ukrajinu, by se všechno změnilo.

Vlády zemí B-9 by dostaly záminku a už by se veřejnosti na souhlas neptaly, prostě ve jménu bezpečnosti by rozhodly o dočasném rozmístění vojsk NATO na svém území včetně rozmístění raket s jadernými zbraněmi. A nikdo by neřekl ani slovo z politiků, až na několik výjimek, které by ale byly překřičeny hysterickými médii, které by začaly vykreslovat mapy a scénáře tažení Rusů do Evropy. Nejprve si ocitujme, co se objevilo [1] na webu Bílého domu minulý čtvrtek.

Více info na Aeronet.cz

Přejít nahoru