Je většina pacientů chorých na “Omicron” očkována?

První případ onemocnění Omikronem v USA byl zjištěn 1. prosince u plně očkované osoby, která se vrátila z Jihoafrické republiky.

Dánsko – Většina osob nakažených kmenem omicron v Dánsku byla plně očkována Z 1 280 hlášených případů této varianty koronaviru v Dánsku bylo 956 osob očkováno dvakrát; 114 nakažených osob dostalo tři dávky vakcíny.

Přibližně 75 % osob nakažených kmenem omicron v Dánsku bylo plně očkováno dvěma dávkami vakcíny COVID-19. Někteří se nakazili i přes tři dávky, informoval v sobotu švédský list Dagens Nyheter s odvoláním na zprávu Dánského národního sérového institutu.

Berlín – Podle Institutu Roberta Kocha (RKI) byly v Německu sekvenováním genomu dosud potvrzeny čtyři případy omikronové varianty. RKI ve své zprávě uvádí, že v těchto čtyřech případech se jedná o osoby vracející se z Jihoafrické republiky. Jihoafrická republika tuto variantu ohlásila v polovině minulého týdne. Všechny čtyři osoby byly očkovány, žádná z nich nemusela být ošetřena v nemocnici, uvedla RKI. U všech se projevily pouze mírné příznaky.

zdroj zde a zde

Přejít nahoru