Až zjistíte, na co jsou dobré dva ořechy v ruce, hned to budete chtít vyzkoušet

V dnešní moderní době je stres něco “normálního”. Mnoho lidí ho zažívá a každý se s ním vypořádá jinak. Chcete-li uklidnit své nervy a nemáte po ruce pěnový míček, postačí vám i dva vlašské ořechy ve skořápce.

Tím, že budete ořechy v ruce přesouvat, masírujete si nervová zakončení, které pomáhají při uvolňování nervů. Navíc se jedná o produkt z přírody, který vám nenahradí žádný masážní přístroj.

Jak se zbavit stresu?
Na rukou, a tedy konkrétně na dlaních se nacházejí aktivní body, které jsou odpovědné za fungování vnitřních orgánů.

Pokud na ně vyvinete dostatečný tlak, můžete se dokonce zbavit některých onemocnění.

Orientální medicína vysvětluje cvičení s ořechy tak, že dojde k uvolnění energie, naše hlava začne fungovat tak, že jsme v duševní pohodě.

Podle některých léčitelů máme energii skrytou v plicích, myšlenky v srdci, duch sídlí v játrech a touha v ledvinách.

Jak na to?
Do každé ruky vezměte dva ořechy ve skořápce a točte je do kruhu. Kruhový pohyb zajistí, že přejedete po všech nervových zakončeních, které jsou blízko sebe.

Následně si ořechy přejíždějte i po středu dlaně směrem od spodu k prstům. Jemně promasírujte i konečky prstů.

Celé cvičení by mělo trvat přibližně 10 minut, ale pokud vám je příjemné, můžete v masáži pokračovat i déle.

Stres a napětí vznikají tehdy, když neposloucháte své nitro, své tělo, svůj vnitřní hlas a zapomínáte na své skutečné pocity.

Uvědomte si, že zdroj rovnováhy a harmonie se nachází ve vás.

Každý z nás by měl mít někde v duši místo, kde bude moci relaxovat a kde najde vnitřní rovnováhu. Zkuste jít do přírody, kde se dá načerpat opravdu velké množství energie.

Zkuste se na své problémy dívat z dálky a s klidem. Někdy postačí jen na chvíli zavřít oči a myslet na něco hezkého. Případně zkuste metodu usmívání se.

Usmívejte se po dobu 30 sekund. Je vědecky dokázáno, že to zlepšuje vaši náladu.

V nouzové situaci však vždy pomůže krátké cvičení s ořechy. Dobré je, pokud budete mít dva pro případ nouze i v kabelce.

Kdykoliv, v práci, při pauze, nebo i na cestě domů je můžete vytáhnout a trochu se uvolnit. Vyzkoušejte tuto techniku a uvidíte sami.

Toto cvičení dokonce může pomoci i při zlepšování motoriky rukou.

Pokud jste měli nějaké zranění, cvičíte s pěnovým míčkem a chodíte na rehabilitace, ani toto cvičení by nemuselo být na škodu.

Pokud nemáte velké bolesti, určitě masáž pomocí ořechů doporučujeme.

Nemáte ořechy?
Nevadí. Použijte třeba dva kačtany nebo dvě kuličky. Ve speciálních obchodech dokonce seženete masážní magnetické koule určené přímo k tomuto účelu.

zdroj

Přejít nahoru