VLADIMIR Putin čelí své “dosud největší porážce”, která riskuje vymazání “celé ruské armády”

Západ se chystá uvalit na Rusko nové sankce – “Válka neskončí snadno”
Spojené státy a západní spojenci byli spojeni konfliktem na Ukrajině a jsou připraveni uvalit na Rusko nové sankce, podle zpráv.

 

Biden se ve středu vydává na cestu do Evropy na setkání s partnery NATO, aby diskutovali o probíhajícím konfliktu na Ukrajině a očekává se, že oznámí další sankce proti Rusku.

Během cesty do Bruselu se předseda zúčastní také summitu G7 a Evropské rady a bylo navrženo, aby navštívil východoevropské země hraničící s Ukrajinou jako projev solidarity.

 

Americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan uspořádal v úterý tiskovou konferenci, kde řekl: “Prezident se připojí k našim partnerům při uvalování dalších sankcí na Rusko a zpřísnění stávajících sankcí, aby zakročil proti únikům a zajistil robustní vymáhání.”

 

Ruští vojáci bojují s omrzlinami v ledových ukrajinských podmínkách
Ruští vojáci byli podle zpráv zničeni omrzlinami a utrpěli ztráty při boji s ukrajinskou armádou.

Zprávy naznačují, že vojáci z Ruska utrpěli neúspěchy v oblastech, včetně Makariv, protože ukrajinské jednotky znovu získaly klíčové území.

Ukrajinské ministerstvo obrany uvedlo, že jeho síly po zuřivé bitvě znovu dobyly Makariv, strategicky důležité město západně od Kyjeva, a znovu tam vztyčily ukrajinskou vlajku.

Více info zde

Přejít nahoru