Zeman

Zeman: Jediným možným řešením uprchlické krize je deportace ekonomických migrantů

Prezident Miloš Zeman se vyjádřil k uprchlické krizi v Evropě a tvrdí, že jediným možným řešením této krize je deportace ekonomických migrantů zpět do svých zemí z Evropské unie. Podle českého prezidenta není tato islámská imigrace integrovatelná do evropské kultury a vyjmenoval hned několik základních rozdílů těchto dvou kultur, jenž neumožňují sloužit kulturu blízkého východu s tou v Evropě.

Čtěte více: Miloš Zeman: Financování Turecka je mrhání peněz

Islámská kultura například umožňuje mužům bít své ženy nebo ženám upřít možnost ke kvalitnímu vzdělání. Ženy v islámské kultuře nemohou také pracovat ve veřejné správě nebo má jejich svědectví u soudu poloviční hodnotu, než má to mužské. To jsou jasné důvody podle prezidenta Zemana, které nedovolují integraci uprchlíkům v Evropě, jenž je v těchto případech značně konzervativnější.

Prezident Miloš Zeman hovoří uprchlické krizi, kterou je nutné řešit deportací ekonomických uprchlíků

Prezident tvrdí, že Česká republika není v této otázce xenofóbní, jelikož 5 procent české populace tvoří cizinci, oznámil Zeman během konference, jenž se konala v minulých dnech v Bratislavě. Jediným řešením je tak podle prezidenta již zmíněna deportace ekonomických migrantů a těch, jenž sympatizují s právem bít ženu. Uprchlíci také nechtějí v Evropě pracovat, ale žít z dávek, komentuje situaci český prezident.

Zdroj: Hlavnespravy
Foto: yakub88 / Shutterstock.com

Přejít nahoru