Člověk narozený bez čelisti nachází lásku po celoživotní bolesti: “Zasloužil jsem si víc”

Poté, co celý život trpěl šikanou kvůli tomu, že se narodil bez čelisti, Joseph Williams říká, že byl zachráněn láskou poté, co přežil desetiletí pocitu “bezcennosti”.

Nyní chce připomenout ostatním, kteří by se mohli potýkat s výzvami, že i oni si zaslouží více ze života.

41letý muž z Chicaga se narodil se vzácnou vrozenou poruchou otofaciálního syndromu, který je způsoben mutovaným genem a zanechal ho neschopným mluvit nebo jíst ústy. Místo toho používá znakovou řeč a jídelní trubici.

“Randění bylo pro mě také těžké, protože jsem měl tak nízké sebevědomí a cítil jsem se bezcenný, ale když jsem začal věřit v sebe a uvědomil jsem si, že si zasloužím víc, nakonec jsem našel svou ženu,” řekl.

Williams, který pracuje jako svářeč, dlouho předpokládal, že bude žít zbytek svých dnů jako svobodný muž – dokud se v roce 2019 nesetkal se svou spřízněnou duší Vaniou (39).

“Zpočátku jsme byli přátelé, ale nakonec jsme spolu začali chodit a zamilovali jsme se,” řekl Caters News Agency. “Vzali jsme se v roce 2020. Jsem si jistý, že lidé by nikdy nečekali, že se ožením. Abych byl upřímný, nemyslel jsem si, že bych to udělal.”

V naději, že pomůže ostatním, Williams nyní otevřeně mluví o tom, jak od něj lidé utíkali nebo se k němu chovali jinak. Občas řekl, že se chtěl schovat a plakat – a dokonce přemýšlel o sebevraždě – ale prosadil se, aby si udržel náladu. Píše portál NYpost.

Řekl, že vzpomínka na to, že “existuje důvod, proč mě Bůh stvořil takhle”, mu pomohla projít těžkými časy. “Dal mi tenhle náklad, protože věděl, že ho unesu.”

Přejít nahoru