Němci se méně sprchují v reakci na krizi životních nákladů

Němci se sprchují méně v reakci na nedostatek energie a krizi životních nákladů, jak bylo odhaleno.

Průzkum provedený INSA jménem deníku Bild zjistil, že téměř dvě třetiny Němců se nyní sprchují kratší dobu v reakci na četné vládní výzvy, aby tak učinily.

62 % respondentů v průzkumu uvedlo, že zkrátili dobu sprchování a ve srovnání s dobou před několika týdny se zobrazují méně často, zatímco 35 % uvedlo, že nezměnili svůj úklidový postup.

Není překvapením, že lidé z nejnižší příjmové skupiny uvedli, že změnili své chování výrazněji než kterákoli jiná skupina.

Téměř polovina respondentů (45 %) také uvedla, že se připravují na náročnou zimu, jako je nákup nouzového generátoru elektřiny.

Jak jsme již dříve zdůraznili, Němcům se říká, že budou muset přijmout snížení své životní úrovně, aby vyhověli podpoře “současné věci”.

Mnozí reagovali panickým nákupem kamen a palivového dříví, což vedlo k vyčerpání zásob po celé zemi.

Začátkem tohoto měsíce hamburský ministr životního prostředí varoval Němce, že teplá voda by mohla být na příděl a v důsledku energetické krize by mohly být zavedeny limity maximálních pokojových teplot. Píše portál Summit News.

Němcům bylo také opakovaně řečeno, aby se sprchovali méně, aby ušetřili energii, přičemž Bild dokonce zveřejnil článek, který navrhoval, aby se méně umývalo, abyste lépe voněli.

Ministr vlády také tvrdil, že Němci by se měli vyrovnat s rostoucími náklady na energii pouhým vypnutím topení a nošením teplejších svetrů.

Článek byl publikován poté, co se Klaus Mueller, šéf německé Spolkové síťové agentury, zeptal svých krajanů, “zda opravdu potřebujete horkou sprchu sedm dní v týdnu – s plynovým vytápěním”.

Největší německý rezidenční pronajímatel, který vlastní kolem 490 000 nemovitostí, je připraven zavést příděl energie, který sníží vytápění nájemníků v noci v reakci na klesající dovoz plynu z Ruska.

Přejít nahoru