Ruská ponorka straší ve Středozemním moři (VIDEO)

Ve vodách Středozemního moře byla spatřena ruská jaderná ponorka.

Pozor, rakety!

Ponorka nese jaderné zbraně. Vzhledem k předchozím prohlášením o připravenosti Ruska zasáhnout velitelská centra to na Západě vyvolalo paniku. Zprávu o výskytu ruské jaderné ponorky ve Středozemním moři přinesl server Naval News. Není známo, o jaký typ jaderné ponorky se jedná, jak dlouho se ve vodách Středozemního moře pohybuje a jak se tam přesně nepozorovaně dostala, ale NATO v této souvislosti vyjadřuje velmi vážné obavy.

Na návštěvě ruské ponorky

Ruské síly
“Nyní to vypadá, že se k ruskému námořnictvu ve Středozemním moři připojila jaderná ponorka. Jak dlouho tam ponorka působí, není jasné. Nejjednodušším vysvětlením je, že tam byl nasazen jako náhrada za křižník Maršál Ustinov, který opustil Středozemní moře 24. srpna. Zdá se, že pozornost NATO se přesunula na ponorku. V tuto chvíli není známo, o jakou ponorku se jedná, ale Rusko již v minulosti vyslalo do Středozemního moře jaderné ponorky, i když se tak dělo jen zřídka,” uvádí Naval News.

Slídí Rusové?

Redakce Avia.pro v současné době nemá k dispozici oficiální údaje ruského ministerstva obrany o přítomnosti ruské jaderné ponorky ve Středozemním moři. Vzhledem k tomu, že ruské ponorky tohoto typu již v oblasti byly, je to možné.

zdroj

Přejít nahoru