Německá ministřyně zahraničí říká, že podpora Ukrajiny bude pokračovat “bez ohledu na to, co si voliči myslí”

Baerbocková učinila pozoruhodné komentáře během akce v Praze pořádané nevládní organizací Forum 2000.

“Pokud dám lidem na Ukrajině slib – ‘Stojíme při vás, dokud nás budete potřebovat’ – pak to chci splnit. Bez ohledu na to, co si myslí moji němečtí voliči, ale chci to lidu Ukrajiny dodat,” řekla.

Německá představitelka uvedla, že takový přístup by se nezměnil, i kdyby velké množství lidí bylo v ulicích a protestovalo proti ochromujícím účtům za energii.

“Nyní čelíme zimnímu období, kdy budeme jako demokratičtí politici konfrontováni. Lidé půjdou na ulici a řeknou: “Nemůžeme platit naše ceny energií.” A já řeknu: “Ano, já vím, takže vám pomáháme se sociálními opatřeními.” Ale nechci říct: “Dobře, pak zastavíme sankce proti Rusku.” Budeme stát za Ukrajinou, a to znamená, že sankce zůstanou i v zimě, i když to bude pro politiky opravdu těžké,” řekla Baerbocková.

Komentář je docela ohromujícím přiznáním, že světoví lídři mají v úmyslu prodloužit válku tak dlouho, jak dlouho je to možné, bez ohledu na to, jak moc to poškozuje země, které mají zastupovat. Píše portál Summit News.

Němci čelí jedné z nejhorších životních nákladů v Evropě, kdy vlády zařizují “zahřívací prostory” ve velkých městech, kam půjdou lidé, kteří nemohou platit své účty, aby se vyhnuli umrznutí k smrti, přičemž se očekávají výpadky proudu.

Přejít nahoru