Co řekl Slovák Baránek v Praze před protestujícím davem?

“Přišel jsem sem, protože mám stejný hněv jako vy. Řeknu vám jeden příklad: když jsem sem před dvěma dny přijel, volal mi otec, že dostal zálohovou fakturu za elektřinu na 500 eur. A jeho důchod činí 600 eur. Musíme prostě zastavit systémové dotace EU. Jsme jednou z nejchudších zemí EU.

Německé větrné elektrárny nemůžeme dotovat. A podobné nesmysly. Elektřinu vyrábíme za 50 eur/megawatt a nakupujeme ji za 800 až 1000 eur. Kde je 750 EUR? A naši důchodci zmrznou. Skupina G7 přijala omezení cen ruské ropy. Víte, co to znamená? Litr nafty nebo benzinu stojí 4 eura, respektive 5 eur. Na co čekáme?

Zima, hlad a ztráta pohyblivosti.

Protože země, která nemá energii, zemře, stejně jako člověk zemře, když mu z těla vyteče krev. To je energie pro stát, to je krev pro stát. Zemřeme. No tak, raději zemřu v boji za svobodu, než abychom umírali v mrazu a hlady.

Přátelé. Ve slovenské hymně máme větu: Zastavme je, bratři, neboť se ztratí. V roce 93 jsme byli rozděleni, ale nyní se můžeme znovu spojit. Slovensko a Česká republika jako první. Zdravím. ”

Protest se konal pod heslem “Česko především” a jeho účastníci požadovali demisi vládního kabinetu. Mnozí demonstranti přinesli na Václavské náměstí české vlajky a někteří také bubny a transparenty s protivládními hesly nebo hesly proti EU a NATO a na podporu zrušení sankcí proti Rusku. Další protest je plánován na 28. září.

zdroj

Přejít nahoru