Viktor Orbán

Orbán: Ruská válka na Ukrajině je lokální konflikt, který potrvá do roku 2030 a Kyjev ztratí 50 % svého území. Sankce musí být zrušeny

Orbán je dlouhodobým spojencem ruského prezidenta Vladimira Putina v Evropské unii, což nyní potvrdil voličům prohlášením, že v nadcházejících měsících hodlá zablokovat sankce proti Ruské federaci.

Evropská unie po vpádu ruské armády na Ukrajinu uvalila na Rusko rozsáhlé sankce, s nimiž Orbán souhlasil, ale sankce podle něj poškozují Evropskou unii i Maďarsko natolik, že v zimě dojde ke kolapsu průmyslu.

Evropská unie se podle Orbána “střelila do vlastní nohy”, protože v důsledku sankcí bude muset zastavit provoz “až 40 procent evropského průmyslu”. Maďarský lídr očekává, že v zimních měsících nebude dostatek energie, a proto dojde k odstávkám. Informuje portál Refresher.

 

Válku, kterou Rusko rozpoutalo na Ukrajině, označil za “lokální konflikt”, který by nikdy nedosáhl současných rozměrů, kdyby se do něj nezapojily západní země. Válka prý potrvá až do roku 2030 a podle Orbána v jejím důsledku Ukrajina ztratí až 50 procent svého území.

Přejít nahoru