Anthony Bourdain “nikdy nepřestal pít”, “nenáviděl, kým se stal”: tvrdí nová kontroverzní biografie

Zesnulý Anthony Bourdain možná překonal svou drogovou závislost, ale nikdy nebyl schopen přestat pít – a nenáviděl se za to, tvrdí nová kontroverzní biografie.

V “Down And Out In Paradise: The Life of Anthony Bourdain”, která vyjde 11. října, autor Charles Leerhsen mluvil s The Guardian o Bourdainových smutných, posledních dnech.

Americký šéfkuchař a televizní moderátor se oběsil ve francouzském hotelovém pokoji v červnu 2018. Bourdain byl údajně zlomený poté, co viděl fotografie své bývalé přítelkyně Asie Argento, jak tančí s jiným mužem v Římě.

“Stal se někým, koho nenáviděl. V době, kdy si to uvědomil, byl příliš fyzicky vyčerpaný na to, aby to narovnal,” řekl Leerhsen.

“Myslel si, že je jednodušší hledat to, co se slavně nazývá ‘trvalé řešení dočasného problému,’ dodal. “Dalo by se říct, že zotavení bylo jednou z mála věcí, se kterými nemohl jít celou cestu.” Píše portál NYpost.

The Post kontaktoval Bourdainova bývalého asistenta s žádostí o komentář.

Ve svých pamětech z roku 2000 “Kitchen Confidential” Bourdain popsal, že kuchyně, ve kterých pracoval během roku 1980, byly “nasáklé drogami a alkoholem a doprovázené neustále hlasitou rock-and-rollovou hudbou”.

Přiznal, že on a jeho spolupracovníci dělali všechno od marihuany, kokainu a LSD až po kodein a heroin. Bourdain řekl Biography.com v roce 2016, že se dostal z heroinu v roce 1980, ale někteří z jeho přátel z té doby “prostě vystoupili před 5, 6, možná 10 lety”.

“Pokud něco udělal, udělal to všechno, ať už to byly komiksy jako dítě nebo fascinace atentátem na JFK,” dodal Leerhsen. “Ale on se zotavoval; nikdy nepřestal pít.”

Bourdainova rodina není šťastná, že tato kniha vyjde. Jeho bratr Christopher se dvakrát pokusil zabránit jeho publikování a řekl New York Times, že “každou jednotlivou věc, kterou píše o vztazích a interakcích v naší rodině jako děti a jako dospělí, vymyslel nebo se úplně mýlil.”

Bourdainova bývalá manželka Ottavia Busia-Bourdain však nebojuje proti vydání knihy a Leerhsen ji dokonce nazval svou důvěrnicí.

Minulý týden Leerhsen zveřejnil textové zprávy údajně mezi Bourdainem a Busia-Bourdainem, kde údajně uvedl, že je “osamělý a žije v neustálé nejistotě”.

“Nenávidím i své fanoušky,” prohlásil údajně. “Nesnáším být slavný. Nenávidím svou práci.”

Přejít nahoru