Ruské ministerstvo obrany v neděli oznámilo smrt “asi stovky zahraničních žoldnéřů” při vysoce přesném raketovém útoku v okolí města Chasiv Jar ve východoukrajinské oblasti Doněck

“Až 100 zahraničních žoldnéřů a šest obrněných vozidel bylo zničeno v oblasti Chasiv Yar v důsledku vysoce přesného útoku ruských vzdušných a kosmických sil na dočasná místa nasazení takzvaných milicionářů tzv. cizinecké legie,” uvedl mluvčí ruské armády generál Igor Konašenkov.

Toto malé město kontrolované Ukrajinou bylo několik dní dějištěm intenzivních nepřátelských akcí a Ukrajina hlásila nejméně tři zranění z ruské rakety, která minulou sobotu zasáhla bytový dům, podle ukrajinského vojenského guvernéra regionu Pavla Kirilenka.

Generál Konašenkov také informoval o útocích na šest ukrajinských velitelských stanovišť v Chersonské a Charkovské oblasti a dalších částech Doněcku, konkrétně ve městech Sadovoje, Dudčany, Zolotaja Balka, Yampol a Kislovka, řekl na tiskové konferenci ruské agentury TASS.

Nakonec Konašenkov oznámil zničení muničního skladu pro raketový systém HIMARS (MLRS) Ozbrojených sil Ukrajiny poblíž města Dněpr, dějiště intenzivního ruského ostřelování v posledních dnech. Píše portál New 360.

Přejít nahoru