Eric Zuesse : Důkazy, že USA zamýšlejí bleskový jaderný útok na Kreml

Tento plán má svou historii a zdá se, že rozhodnutí americké vlády o něm bylo učiněno kolem roku 2006, kdy dva z nejprestižnějších amerických akademických časopisů o národní bezpečnosti, Foreign Affairs a National Security,(2)
doporučoval (i když vždy taktně) nahradit myšlenku (vlastně meta-strategii) “vzájemně zaručeného zničení” nebo “M.A.D.”. (že jaderné zbraně existují pouze proto, aby zabránily třetí světové válce) s novou americkou metastrategií “jaderného prvenství” – že Amerika je použije, aby vyhrála jadernou válku, třetí světovou válku, proti Rusku. Rozmístění těchto raket na Ukrajině mělo být způsobem, jak toho dosáhnout, ale protože se to nyní zdá být stále méně pravděpodobné, tuto funkci má převzít Finsko (druhý nejbližší stát Kremlu) (pokud ho turecký prezident Tayyip Erdogan pustí do NATO, což bude jeho nejosudovější rozhodnutí vůbec).

1. března 2017 pak dva přední američtí odborníci na kontrolu jaderných zbraní publikovali v Bulletinu atomových vědců(3)
že nový typ jaderného detonátoru, který je instalován na amerických raketách, “vytváří přesně to, co by se dalo očekávat, kdyby stát s jadernými zbraněmi plánoval mít schopnost vést a vyhrát jadernou válku tím, že odzbrojí nepřátele překvapivým prvním úderem.” Nyní se očekává, že tento úder přijde z Finska namísto Ukrajiny.

Dne 28. října zveřejnil ruský zpravodajský kanál RT News článek (4).
“Biden ustupuje od jaderného slibu: Navzdory prezidentovu slibu Pentagon nezavede omezení pro použití atomové opce” a uvedl, že prezident Biden změnil svou politiku kvůli radě Pentagonu, že Amerika by měla mít možnost zahájit jadernou válku s Ruskem – ne pouze nechat Rusko na ni odpovědět. Ruská politika prvního použití jaderných zbraní je zcela jasná – a NEJEDNÁ se o ruskou verzi americké politiky prvního použití jaderných zbraní:

Existují čtyři scénáře, v nichž si Rusko vyhrazuje právo použít jaderné zbraně, tj. překročit rámec jaderného odstrašování.

1. Získání spolehlivých informací o odpálení balistických raket útočících na Rusko;

2. použití jaderných zbraní a dalších zbraní hromadného ničení proti Rusku;

3. určitý úder na objekty, jehož selhání povede k narušení reakce jaderných sil;

4. agrese proti Rusku za použití konvenčních zbraní, kdy je ohrožena samotná existence státu.

Samozřejmě existuje také možnost, že se situace na Ukrajině vyvine do stavu, kdy by stav č. 4 mohl být tím, který vyvolá první úder Ruska proti Americe a jejím spojencům. To se však nyní zdá méně pravděpodobné než první úder USA z Finska ( Finsko se účastnilo Hitlerovy operace Barbarossa při napadení Sovětského svazu – bylo Hitlerovým spojencem. Tentokrát to bude Bidenův spojenec.)

zdroj : https://theduran.com/evidence-that-u-s-intends-blitz-nuclear-strike-at-the-kremlin/

(1) https://theduran.com/biden-quietly-moves-world-closer-towards-armageddon-finland-ready-to-host-nukes/
(2) https://archive.ph/TR1qG
(3) https://archive.ph/BlNF5

(4) https://archive.ph/d3EVM

Autor: Boris Mesár

Přejít nahoru