Joe Biden se rozkládá přímo před našima očima

Poslední vystoupení amerického prezidenta ukázala, že se jeho stav zhoršuje, i když jeho tělo stále funguje. Podle autora nastal čas poslat Bidena do důchodu.

Článek je samozřejmě třeba brát v kontextu vyhrocené situace v USA před volbami 8. listopadu. Ve Sněmovně reprezentantů je 435 křesel (nepočítaje křesla pro Washington a některá území USA, která nemají hlasovací právo) a všechna se budou volit v listopadu. V současné době ovládají Sněmovnu reprezentantů demokraté, kteří mají 219 křesel oproti 211 křeslům republikánů (pět křesel je volných). K ovládnutí Sněmovny je třeba 218 hlasů. To znamená, že pokud si republikáni udrží svá současná křesla a získají pouze sedm křesel od demokratů, ovládnou Sněmovnu reprezentantů. Stane se to? Volební cyklus v roce 2022 je obtížnější předvídat než obvykle, protože se jedná o první volby od sčítání lidu v roce 2020, kdy byla mapa Sněmovny reprezentantů překreslena tak, aby odrážela populační přírůstky či úbytky v jednotlivých státech. Senát má 100 členů, dva z každého státu. Současné rozdělení je 50 demokratů/nezávislých a 50 republikánů. Podle ústavy může předseda Senátu Kamala Harris (místopředseda) rozhodnout o nerozhodném výsledku hlasování. Demokraté tak získají kontrolu nad Senátem i při rozdělení hlasů 50/50. V letošních volbách se bude bojovat o 35 křesel v Senátu.

Nicméně Bidenovo působení v úřadu vyvolává zásadní otázky ohledně jeho zdravotního stavu, a proto článek přinášíme v plném znění:

Naděje demokratů na udržení většiny ve Sněmovně reprezentantů a zvýšení počtu křesel v Senátu se rozplynuly. Vedení strany se proto zřejmě rozhodlo, že pokud bude Biden pokračovat v kampani, pravděpodobně to už nebude na škodu a některým kandidátům to dokonce může pomoci. Pravděpodobně se velmi mýlí. Poslední dny ukázaly, že Bidenův mozek chátrá, i když jeho tělo stále funguje. Při svých veřejných projevech lže přímo do mikrofonu, vymýšlí si nejrůznější události a říká nepředstavitelné nesmysly. Bílý dům mezitím na Twitteru zveřejnil příspěvek o ekonomické situaci, který je natolik nepravdivý, že ho administrativa musela díky politice nového majitele sociálních médií Ilona Muska narychlo smazat.

Při procházení dnešních zpráv na internetu jsem si rychle uvědomil, že neexistuje jediná Bidenova lež, přehmat nebo nesouvislá úvaha, která by si zasloužila samostatný článek. Když však všechny tyto body shrneme, je jasné, že je nad čím přemýšlet. Biden již nemůže mluvit na veřejnosti. Níže je uveden seznam argumentů, proč je třeba uplatnit 25. dodatek Ústavy USA.

  1. Biden zabudol, že Debbie Wasserman Shultzová bola vždy v Snemovni reprezentantov, nie v Senáte: „Nemám vernejšieho priateľa v Senáte Spojených štátov.”
Biden zabudol, že Debbie Wasserman Shultzová bola vždy v Snemovni reprezentantov
Biden zabudol, že Debbie Wasserman Shultzová bola vždy v Snemovni reprezentantov

2.Biden priznal, že inflácia (ktorú sám vyvolal) je jednoducho katastrofálna: „Tomu hovorím inflácia. Koniec mesiaca. Čo vám zostalo? Nemáte už žiadne peniaze. To je inflácia. Čo… Čo potrebujete… Veci, ktoré potrebujete. Zvyšuje sa ich hodnota? Idú nahor.”

Biden priznal, že inflácia (ktorú sám vyvolal) je jednoducho katastrofálna
Biden priznal, že inflácia (ktorú sám vyvolal) je jednoducho katastrofálna

3. Biden klamal, keď vykrikoval, že jeho politika znížila deficit. „To je fakt,” vyhlásil. Ale aj CNN priznala, že to tak nebolo. Dokonca aj CNN a Washington Post uviedli, že jeho politika zvýšila prognózy deficitu.

Biden klamal, keď vykrikoval, že jeho politika znížila deficit
Biden klamal, keď vykrikoval, že jeho politika znížila deficit

4. Biden si pomýlil vojnu v Iraku s konfliktom na Ukrajine a povedal (opäť), že jeho syn Bo, ktorý zahynul na americkej pôde, zomrel v Iraku: „Hovorí sa o inflácii. V súčasnosti je inflácia celosvetovým problémom kvôli vojne v Iraku – pardon, konfliktu na Ukrajine. Pripomenul som si Irak, pretože tam zahynul môj syn.”

Biden si pomýlil vojnu v Iraku s konfliktom na Ukrajine
Biden si pomýlil vojnu v Iraku s konfliktom na Ukrajine

5. V prejave v Miami-Dade County Biden tvrdil, že chodil na štátnu univerzitu HBCU, ktorá bola v minulosti univerzitou pre černochov. To nie je pravda. V skutočnosti navštevoval Delawarskú univerzitu.

V prejave v Miami-Dade County Biden tvrdil, že chodil na štátnu univerzitu HBCU
V prejave v Miami-Dade County Biden tvrdil, že chodil na štátnu univerzitu HBCU

6. Biden bol zmätený, keď uvažoval o časovej osi dvadsiateho prvého storočia – alebo to bolo dvadsiate storočie? „V 20. storočí – v 21. storočí, keď sa začalo 20. storočie… Od 20. storočia do druhej štvrtiny 21. storočia… V 20., 30., 40., 50.?”

Biden bol zmätený, keď uvažoval o časovej osi dvadsiateho prvého storočia
Biden bol zmätený, keď uvažoval o časovej osi dvadsiateho prvého storočia

7. Biden sa ocitol v situácii, keď nedokázal vysloviť slovo „infraštruktúra”, a namiesto toho vyprodukoval akési nezmyselné bľabotanie: “Štyri roky sľuboval infra- (nepočuteľné). Stal sa z toho vtip!”

Biden sa ocitol v situácii, keď nedokázal vysloviť slovo
Biden sa ocitol v situácii, keď nedokázal vysloviť slovo

Lži, klamstvá, nezrovnalosti – to všetko tam je. Našťastie pre Bidena ho však podporil denník New York Times, ktorý poznamenal, že prezidentovi možno vyčítať len občasnú „verbálnu nešikovnosť”. „Keď Biden hovorí objektívne nepravdivé veci, nie je to lož, je to len slovná nešikovnosť,” uviedol denník v článku.

Pripomeňme si, že tie isté noviny ešte nedávno tvrdili, že Trump by mal byť odvolaný z funkcie prezidenta na základe 25. dodatku, pretože príliš opatrne kráča po šikmej ploche a niekedy drží pohár vody oboma rukami.

Zdá sa, že Biely dom si osvojil Bidenov zvyk vymýšľať si rozprávky (alebo priamo klamať), hoci nižšie uvedený tweet môže byť dielom úplne neinformovanej stážistky. Biely dom sa preto na Twitteri pochválil výrazným zvýšením sociálneho zabezpečenia: „Vďaka prezidentovi Bidenovi dostanú seniori najvýraznejšie zvýšenie za posledných desať rokov.

Problém je v tom, pričom používatelia Twitteru si to rýchlo uvedomili a vedenie tejto sociálnej siete na čele s Ilom Muskom na to okamžite zareagovalo, že zvýšenie dôchodkov sa vôbec neudialo vďaka Bidenovmu vedeniu. V skutočnosti to bol výsledok Nixonovej vlády, ktorá kedysi prijala zákon, ktorého cieľom bolo kompenzovať účinky vysokej inflácie na ľudí závislých od sociálnych dávok. Len čo sa ukázal rozsah tohto prešľapu – administratíva týmto tweetom vlastne priznala, že Biden vyvolal obrovskú infláciu – tweet okamžite zmizol.

Oscar Wilde v Portréte Doriana Graya vykreslil úplne skazeného muža, ktorý však dokázal pôsobiť mlado, cnostne a príťažlivo. Ukázalo sa, že tajomstvom tohto muža je jeho portrét, ktorý ukrýval na pôjde a na ktorom sa odrážali všetky znaky veku, zloby a skazenosti. Vždy ma zaujímalo, či je niekde na pôjde Delawarskej univerzity uložený portrét mladého a len mierne hlúpeho a skazeného Joea Bidena. Hovorím to preto, lebo rozkladajúci sa, neschopný a do špiku kostí skorumpovaný Biden nás sleduje priamo z našich obrazoviek – a riadi našu krajinu. Oj-vej! (fráza v jidiš vyjadrujúca zdesenie alebo rozčúlenie).

zdroj

Přejít nahoru