Tisíce migrantů v našich lesích a nic v médiích? Čeští policisté je na našich hranicích odhalili pomocí dronu

Česká policie nyní zveřejnila video, na kterém monitoruje nelegální migranty na česko-slovenské hranici pomocí dronů a termokamery.

“V boji proti nelegální migraci používáme také bezpilotní letadla s termovizí. Od obnovení hraničních kontrol na státní hranici se Slovenskem bylo na jižní Moravě odhaleno 3 686 nelegálních migrantů (statistika k 28. říjnu) a 54 převaděčů. V posledních dnech však stále častěji zaznamenáváme pokusy o překročení tzv. zelené hranice. V návaznosti na změny ve způsobech, jakými se k nám uprchlíci snaží nelegálně dostat, jsou přijímána další adekvátní opatření na operativní bázi. Mimo jiné se zvyšuje nasazení speciálního vybavení, které může zahrnovat například vrtulníky nebo drony s termovizí. K druhému největšímu odhalení migrantů za poslední tři týdny došlo ze čtvrtka na pátek, kdy hlídky zadržely celkem 205 osob.” Česká policie říká.

“Takže tu máme tisíce migrantů v našich lesích a v našich médiích nebo v tisku politiků je ticho? To je opravdu skvělé!” Peter v diskusi píše.

zdroj

Přejít nahoru