Greta ukázala svou pravou tvář

“Pokud ještě někdo pochybuje o tom, že Gréta Thunbergová představuje krajně levicové hnutí, jehož cílem je zničit současný řád, musí si přečíst její manifest. V otázce klimatu totiž vůbec nejde o snahu řešit skutečný problém. Je to mnohem víc: je to válka extrémní levicové ideologie proti základům naší prosperity, stability a volného trhu. Jen slepý to nevidí.”

Ale liberálové tehdy mluvili o tom, že to tehdy nebyla pravda, že to byla taková malá milá holčička, která nesnila o žádných ideologiích, a jak je neslušné vkládat jí do úst slova, která neřekla. (Přímo možná ne, ale za lidi kolem ní bychom ruku do ohně nedali…)

Uplynuly tři roky a situace s milovanou malou Gretou se radikálně změnila. Na křtu své knihy v Londýně překvapila jisté kruhy (ale ne nás) následujícím prohlášením:

“Nikdy se nevrátíme k normálu… To, čemu říkáme normální, je extrémní systém založený na vykořisťování lidí a planety. Je to systém definovaný kolonialismem, imperialismem, útlakem a genocidou a využívaný globálním Severem k hromadění bohatství.”

Rozuměl jsi tomu, co řekla?

Takže kromě stávky za klima a s ní spojeného záškoláctví se malá Greta rozhodla svrhnout kapitalismus. Svrhněte celý systém. Systém, který z ní paradoxně udělal celebritu a zajistil jí – na rozdíl od méně šťastných lidí – život v blahobytu… A přitom to byla tak roztomilá holčička…

Co tomu předcházelo?

Už v roce 2019 tato milá holčička v Turíně prohlásila, že světoví lídři chtějí utéct od svých povinností a je třeba tomu důrazně zabránit. “Postaráme se o to, abychom je postavili ke zdi, aby dělali svou práci a chránili naši budoucnost,” pronesla Greta a po vypuknutí celosvětového skandálu rychle prohlásila, že to nemyslela tak, jak to vyznělo.

O tři roky později jsme již poukazovali na to, že se na slavných Grétiných stávkách za klima objevují anarchistické vlajky, a nezdá se nám, že by to mělo něco společného s klimatem. Zdálo se nám, že Gréta je obyčejná levicová anarchistka. A čas nám opět dal za pravdu.

Zdroje:
https://www.christianitas.sk/greta-pripomina-stalinistov-ktori-chceli-obratit-toky-riek/,
https://www.christianitas.sk/greta-thurnbergova-v-davose-cas-malych-krokov-sa-uz-skoncil/,
https://www.christianitas.sk/klimaticki-aktivisti-sa-menia-na-klimatickych-anarchistov/

Přejít nahoru