Putin bude také riskovat světovou válku a nebojí se svrhnout jaderné zbraně. Rusové kupují jodové pilulky, hlásí Chruščovova pravnučka

Nina Chruščovová v pondělí varovala veřejnost před plány současného prezidenta Vladimira Putina, jehož projev na Valdajském diskusním klubu byl poněkud znepokojivý. Podle webu Daily Mail tím nepřímo naznačil plán na odpálení jaderných hlavic.

Na otázku, zda je svět na pokraji jaderného zničení, odpověděl prezident dlouhou odmlkou. Po chvíli se usmál a odpověděl: “Udělal jsem to schválně, abych tě udržel ve střehu.” Podle Chruščova Rusové nakupují radiační pilulky a připravují se na katastrofu. “Za poslední měsíc se prý prodej zvýšil o 70 procent,” řekla.

Podle ní je společnost stále zoufalejší a zmocňuje se jí beznaděj. “Nevíme, co se stane a co přinese zítřek,” prohlásila.

Během svého výročního projevu Putin kritizoval Západ a prohlásil, že západní světový řád se hroutí a že nastal čas nastolit “multipolární světový řád”, v němž bude mít Moskva vyšší postavení. Obvinil také západní země z vyvolání rusko-ukrajinské války, konfliktů na Tchaj-wanu a ze způsobení světové energetické a potravinové krize.

zdroj

Přejít nahoru