Hlava ruské pravoslavné církve varovala, že jakýkoli pokus “zničit Rusko” “šílenci”, kteří se snaží vnutit své hodnoty, povede ke “konci světa”

Podle patriarchy Kirilla jsou “šílenci” natolik hloupí, že věří, že Rusko, které “má mocné zbraně a je obydleno extrémně silnými lidmi”, může být poraženo navzdory skutečnosti, že “nikdy nepodlehlo nepříteli a vždy z něj vyšlo vítězně”.

Církevní vůdce také odsoudil, jak se jim takoví “šílenci” snaží “vnutit určité hodnoty, které ani nelze nazvat hodnotami, aby byli jako všichni ostatní a poslouchali ty, kteří mají moc ovládat většinu světa”.

“Modlíme se k Pánu, aby osvítil tyto šílence a pomohl jim pochopit, že jakákoli touha zničit Rusko bude znamenat konec světa,” řekl patriarcha Kirill.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv učinil podobné poznámky, když tvrdil, že Rusko “nikdy neprohrálo velký konflikt, na němž závisí jeho osud” a že výsledkem porážky v konvenční válce by bylo spuštění jaderné války.

Mezitím, v potenciálně masivní nové eskalaci, New York Times oznámily, že Spojené státy zvažují spolupráci s Ukrajinou na útoku na Krym, povzbuzeny přesvědčením, že “obavy, že Kreml provede odvetu za použití taktické jaderné zbraně, pohasly”.

“Bidenovi neokonzervativci se v podstatě vysmívají Rusku, aby použilo jaderné zbraně proti Ukrajině,” komentuje Chris Menahan.

zdroj

Přejít nahoru