Varování premiéra Orbána: Rusko nemůže vyhrát, protože celý Západ stojí za Ukrajinou, a Rusko nemůže být zahnáno do kouta, protože má jaderné zbraně

Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že Rusko nemůže vyhrát, protože celý západní svět se postavil za Ukrajinu, ale zároveň je Rusko jadernou mocností a jaderná mocnost nemůže být zahnána do kouta, protože by mohla začít jadernou válku.

Tyto dvě skutečnosti podle Orbána připravují svět na potenciální tragédii a jsou důvodem jeho rozhodného promírového postoje a volání po okamžitém příměří.

Orbán tuto poznámku pronesl během setkání poslanců své vládní strany Fidesz v letním letovisku Balatonfüred. Během setkání řekl, že maďarská vláda nemá důvod měnit svůj promírový postoj, protože maďarské národní zájmy stále vyžadují, aby země zůstala mimo tuto válku.

“Maďarský lid rozhodl v dubnu: Nebudeme dodávat zbraně, nepřipojíme se k žádné válečné koalici,” poznamenal premiér. Orbán ve svém projevu zdůraznil, že “nikomu nefandíme, protože v této válce nemůže být vítěz”.

Podle premiéra byla Evropa v uplynulém roce oslabena, protože Bidenova administrativa prosazuje své zájmy v Bruselu na úkor evropských zájmů. Reakce na válku a tsunami sankcí začaly oslabovat evropskou ekonomiku, zatímco USA, bohaté na levnou energii, zůstávají nedotčeny.

Kromě toho Orbán řekl, že evropská vojenská síla také začala slábnout, protože válka snížila zásoby evropských armád a nebyla učiněna žádná opatření, která by je nahradila.

Celkově maďarský premiér uvedl, že Evropa ztratila svou nezávislost a svou ekonomickou a vojenskou sílu za méně než rok. V této situaci musí Maďarsko zastupovat své vlastní zájmy, protože jen tak může vyjít z války bez úhony a silnější. Podle premiéra to vyžaduje tři věci:

Za prvé, nezávislost Maďarska musí být bráněna, což znamená bránit pro-mírový postoj proti Bidenově administrativě a Bruselu.

Druhým bodem je zachování síly maďarského hospodářství, což znamená ochranu pracovních míst, rodin, starších osob a těch, kteří pracují. V neposlední řadě musí Maďarsko posílit maďarskou vojenskou sílu, protože mír vyžaduje sílu.

Orbán řekl, že třetí položkou je boj proti inflaci, a zdůraznil význam této bitvy, která byla vyvolána hlavně sankcemi Evropské unie proti Rusku.

zdroj: RMX

Přejít nahoru