Výzkumník tvrdí, že vyřešil klíčovou hádanku při zjišťování, co se stalo s letem MH370 společnosti Malaysian Airlines

Vincent Lyne, bývalý výzkumný pracovník Institutu pro námořní a antarktická studia (IMAS) na Tasmánské univerzitě, odhalil nejnovější vývoj svého výzkumu. Pan Lyne tvrdí, že jeho nové důkazy naznačují, že místem posledního odpočinku letadla je “hluboká díra asi 1 500 km západně od Perthu” – a vše záleží na palivu letadla.

Výzkumník uvedl, že letový simulátor pilota ve velení (PIC) pro Boeing 777-200LR s dlouhým doletem, který byl objeven oficiálními vyšetřovateli, ukazuje dvě simulované stopy, které se podobají, ale nakonec se liší od oficiální stopy pro oficiální zamýšlenou cestu MH370. Jednalo se o severní a jižní trať.

Řekl Express.co.uk své teorii, že MH370 narazil do díry poblíž Perthu jako “jedinou teorii, která sladí všechny důkazy, odhalila nové satelitní důkazy trosek proudících z místa a odhalila hádanky v simulované stopě.”

Jeho komentáře přicházejí v době, kdy malajsijský ministr dopravy uvedl, že zvažují nové pátrací operace po letu MH370, pokud by existovaly nové a důvěryhodné informace o jeho poloze, protože rodiny těch, kteří byli v letadle, nadále zoufale čekají na informace.

Přejít nahoru