Přirozená smrt. Proč už neumíráme v klidu, ale nemocní?

Přirozená smrt probíhá v klidu
Přirozená smrt. Nutno podotknout, že jakákoliv smrt je pro člověka přirozený jev, který poukazuje na naše spojení s koloběhem života. Avšak v našem podání hovoříme o formě přirozeně bezbolestné smrti.

Přirozená smrt je vlastně stav ukončení pozemské existence bez procítění jakékoliv bolesti. Tento stav nastává, když člověk postupně časem opouští lidské tělo v řádech dnů, týdnů či měsíců.

Lidský organismus během procesu přirozené smrti vypouští do krevního oběhu značné množství povzbuzujících látek, díky kterým během smrti netrpíme.

Tyto látku způsobují jakési stavy blaha, které by dokázali popsat pouze umírající. Ne každý takovou smrt má. Proč tomu tak je?

Smrt plná bolesti aneb vítejte v moderní době
Dnes následkem nepřirozeného a umělého prodlužování života staří lidé trpí, jelikož jsou závislí na moderní umělé medikaci. Tato moderní medikace z velké části pouze potlačuje negativní projevy.Miska vah mezi životem a smrtí je tak narušená.

Uměle prodloužený život dává čas růstu závažnosti určitých onemocnění, které jsou pak mnohem bolestivější. Mluvíme zde o přežívání místo žití.

Vědci uvádějí, že lidské tělo je naprogramované na 130 let života (některé legendy uvádějí mnohem více), po jejichž dosažení by člověk měl teoreticky umřít na celkové opotřebení. Dnes se člověk dožije 90 let, což prezentujeme jako krásný věk, ale přiznejme si, jaký je to život? Jaká je to potom smrt?

Na co umíráme a jak přirozeně prodloužit délku života?
Přesné statistiky, kolik lidí umírá přirozenou smrtí, se nevedou. Moderní medicína dokáže na každém z nás najít vždy nějakou chorobu či nemoc. Jako nejčastější příčina úmrtí se uvádí onemocnění cév a krevního oběhu (tedy i srdce). Na druhém místě je tvorba nádorů.

Dle moderních výzkumů se ukazuje, že nejzásadnější vliv na délku našeho života nemá ani strava, ani pohyb a ani kvalita spánku. Důležitým klíčem je kvalita našich vztahů s druhými lidmi.

Jestli tedy chcete prodloužit svůj život tím nejvíce přirozeným způsobem, tak se pohybujte mezi lidmi, kteří vám rozumí a pobyt v jejich přítomnosti vám dělá dobře. Zničené manželství nemá cenu udržovat, pokud ani jeden není ochotný ho skutečně uzdravit.

(energiezivota.com, foto: Shuttestock)

Přejít nahoru